понеділок, 09 квітня 2012 13:32

Прем'єра опери "Дон Карлос" розпочалась пізніше через запізнення урядовців

Прем'єра опери "Дон Карлос" розпочалась пізніше через запізнення урядовців
Фото з сайту iloveukraine.com.ua

6 квітня в Національній опері прем'єра "Дона Карлоса" розпочалась на 10 хвилин пізніше через запізнення урядовців. Третій дзвінок пролунав після того, як до зали зайшли Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, Міністр освіти Дмитро Табачник з дружиною, акторкою театру російської драми Тетяною Назаровою.

Молитвою таємного ченця за упокій душі Карла V, імператора Священної Римської імперії розпочинається опера "Дон Карлос". Після 20-ти років перерв її знову показали на київській сцені в Національній опері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я ще у формі, годна працювати" - Лідія Забіляста

Опера Верді "Дон Карлос" за мотивами роману Фрідріха Шиллера розповідає про життя Іспанії 16 століття та любов між сином короля Доном Карлосом і його мачухою королевою Єлизаветою Валуа. Партію королеви в прем'єрній постановці виконала сопрано Вікторія Ченська, а головного героя Дона Карлоса зіграв тенор Сергій Пащук.

"Він любить, він ненавидить, він ображається, він свого товариша просто безтями любить. Тому емоційно роль дуже складна, бо треба це все передати і в поведінці, і в міміці", - зізнається Сергій Пащук перед виходом на сцену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружині Майбороди "Ярослав Мудрий" не сподобався

"Навіть після першого акту, коли ще остання крапка не поставлена, можна сказати що ця прем'єра вдалася, - каже Раїса Богатирьова, на прем'єру вона прийшла в помаранчевій блузі та оксамитовому жакеті, - добре попрацював режисер Анатолій Солов'яненко. Коли ми спілкувалися з ним, він сказав, що його бажання зробити нашу національну оперу видовищним театром, щоб він був на рівні світових. Це можна зробити завдяки масштабним постановкам як сьогодні. Оперу я відвідую не дуже часто, тепер, думаю, буде зручно відвідувати її частіше. Це додасть більше енергії й наснаги. Надихає. Бачила "Дон Карлоса" давно у Франції, теж у трьох актах. Повністю зараз навряд чи яка світова опера зможе її поставити. Це широкомасштабне дійство, потрібно мати багато людей, які мають голоси від супер-альтів до басів".

Оригінальна опера "Дон Карлос" має 4 дії, у київській постановці об'єднали дві останні. Варіант у 3 дії тривав близько чотирьох годин. За цей час на сцені заспівало близько 200 артистів. Всі співаки - солісти київської опери, чужих зірок не залучали. Декорації та костюми у постановці були наближені до 16-го століття. У деяких картинах використовувалися сучасні світлові проекції та світлоефекти.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єра опери "Дон Карлос" розпочалась пізніше через запізнення урядовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі