четвер, 06 березня 2014 12:04

Премію Шевченка вручить новий президент

Премію Шевченка вручить новий президент

Церемонію нагородження Національної премії імені Тараса Шевченка відклали на невизначений термін. Таку інформацію кореспондент gazeta.ua отримала неофіційно від працівників Комітету з Національної премії. "Ми надіслали усі документи на підпис Президента," каже працівниця Комітету, "нам сказали: чекайте. Виконуючий обов'язки Президента не має права підписувати Указ, так нам повідомили." На офіційному сайті Комітету ця інформація не оприлюднена.

Традиційно церемонія нагородження Національної премії ім.Т.Шевченка відбувається у день народження поета - 9 березня. Як раніше повідомляла gazeta.ua, 14 лютого цього відбулося голосування за кандидатів у третьому турі. Фактично лауреатами премії стали письменник Мирослав Дочинець, художник Любомир Медвідь, оперна співачка Людмила Монастирська, дослідниця вірменської культури Ірина Гаюк, премією також відзначено оперу "Летючий Голандець" у постановці "Донбас Опера". Лауреати мали отримати нагороди у розмірі 520 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Премію Шевченка вручить новий президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі