Ексклюзиви
четвер, 02 жовтня 2014 11:57

Портрет Тараса Шевченка заввишки з 17-поверховий будинок з'явиться у Харкові
4

Фото: Facebook

Художники творчої групи "Kailas-V" приступили до виготовлення найбільшого на Україні портрета Тараса Шевченка. На стіну 17-поверхового будинку в Харкові вже нанесений ескіз малюнка, загальна площа якого складе близько 500 квадратних метрів, повідомляє офіційний сайт міськради Харкова.

Робота присвячена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка (1814-1861). Основою для графіті служить портрет Шевченка роботи Івана Крамського (1871 рік).

"Ми обрали саме цей портрет - портрет немолодого Шевченка, щоб показати всю мудрість поета, адже проект присвячений його 200-річчя. Ми плануємо закінчити малюнок через два-три тижні і сподіваємося, що погода нам в цьому не завадить. Над графіті на великій висоті працюють три художника, вони люблять свою справу і готові на все, щоб перевершити людські можливості", - сказала керівник групи "Kailas-V" Яна Вовк. Художники розраховують, що на роботу їм буде потрібно близько 900 балонів з фарбою.

У жовтні минулого року художники "Kailas-V" на запрошення районної адміністрації намалювали на стіні 12-поверхового будинку найбільший у світі портрет першого космонавта Юрія Гагаріна. Ще один портрет Гагаріна зроблений ними влітку цього року на міжнародному фестивалі вуличного мистецтва графіті "Стенограффия - 2014" в Єкатеринбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Тараса Шевченка заввишки з 17-поверховий будинок з'явиться у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі