четвер, 12 листопада 2015 11:31

Портрет Мао Цзедуна пішов з молотка за 47,5 мільйонів доларів

 

Портрет китайського комуністичного лідера Мао Цзедуна кисті американського художника Енді Уорхола був проданий на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 47,5 мільйонів доларів. Про це повідомляється на сайті аукціонного будинку. Оцінна вартість лота становила 40 мільйонів доларів.

Картина 1972 року, отримала назву "Мао", виконана в техніці шовкографії із застосуванням яскравих фарб. У версії портрета Мао Цзедун зображений у темно-синьому френчі на блакитному тлі. Ліва частина його обличчя пофарбована в жовтий колір, а губи - в яскраво-малиновий.

Портрет Володимира Леніна, виконаний американським художником Енді Уорхолом, продали на аукціоні Sotheby's за 4,7 мільйона доларів 16 жовтня 2015 року.

Енді Уорхол - засновник напряму в сучасному мистецтві, яке отримало назву "комерційний "поп-арт". Як художник і фотограф він багато працював з образами зірок шоу-бізнесу та політиків. Йому належать відомі поп-арт-портрети Елізабет Тейлор, Джима Моррісона, Міка Джаггера і Елвіса Преслі, а також Мао Цзедуна, Річарда Ніксона і Джона Кеннеді. У своїй творчості він використовував так звану техніку шовкографії, або трафаретний друк, яка дозволяла йому створювати безліч копій одних і тих самих зображень.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Мао Цзедуна пішов з молотка за 47,5 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі