середа, 30 березня 2016 04:23

Померла оскароносна актриса Патті Дьюк

Померла оскароносна актриса Патті Дьюк
Патті Дьюк

Американська актриса Патті Дьюк, яка грала в таких картинах, як "Та, що створила диво" та "Я, Наталі", померла 29 березня, повідомляє The Hollywood Reporter. Їй було 69 років.

Дьюк починала як актриса телесеріалів, а в 1959 році отримала роль в бродвейській постановці п'єси Вільяма Гібсона "Та, що створила диво". Вона зіграла сліпоглухоніму дівчинку Хелен Келлер. У 1962 році п'єса була екранізована, і актриса отримала "Оскар" в номінації "Найкраща роль другого плану". За цю роль вона також удостоїлася премії "Золотий глобус".

У 1963 році Дьюк стала ведчую свого власного телешоу. Потім вона зайнялася музикою, одним із її найвідоміших хітів була пісня Dona Dona (1968). Участь у комедії "Я, Наталі" (1969) принесла їй другий "Золотий глобус".

У 1970-х актриса переважно знімалася в телефільмах і серіалах і отримала три "Еммі". Одна з останніх її робіт - роль в епізоді серіалу "Гаваї 5.0" у 2011 році.

Дьюк написала дві автобіографічні книги: "Кличте мене Анною" (1987) і "Прекрасне божевілля: життя з маніакально-депресивним захворюванням" (1992). У другому творі вона описала свій досвід життя з діагнозом "біполярний розлад". У 2007 році Дьюк нагородили почесною докторським ступенем Університету Північної Флориди за роботу в галузі психічного здоров'я людини.

Зараз ви читаєте новину «Померла оскароносна актриса Патті Дьюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі