Ексклюзиви
понеділок, 08 червня 2015 16:37

Помер український письменник-фантаст Ігор Росоховатський

Помер український письменник-фантаст Ігор Росоховатський
Космонавт Гречко і Росоховатский (праворуч)

На 87-му році життя помер український письменник-фантаст, прозаїк та поет Ігор Росоховатський. Про це повідомив письменник Сергй Батурин у своєму Facebook.

"Тільки-но мені подзвонили з НСПУ й повідомили, що помер письменник і поет Ігор Росоховатський", - написав Батурин.

Ігор Росохватський народився в Черкаській області. по закінченні філологічного факультету Київського педагогічного інституту, працював науковим журналістом у редакціях українських газет ("Юний ленінець" та ін.).

Його авторству належать багато книг і понад сотні науково-популярних статей. У співавторстві з доктором фізико-математичних наук, ученим-кібернетиком, членом-кореспондентом АН СРСР А. Стогнієм він написав науково-популярні книги "КД - кібернетичний двійник" (1975) і "Двійник конструктора Васильченко" (1979), в яких є вкраплення фантастичних оповідань автора.

Росоховатский був головним редактором київського журналу "Всесвітня фантастика і детектив".

Друкуватися почав у 1946 році. У 1954 році у видавництві "Молодь" вийшла його перша книга - поема "Міст (Слово про Івана Кулібіна)". У фантастиці дебютував у 1958 році оповіданням "Море, що бушує в нас…".

Його твори були удостоєні преміями та нагородами у міжнародних конкурсах.

Головною темою письменника, яка пронизала всю його творчість, була недосконалість людини. Росоховатський у кожному своєму оповіданні шукав причини цього і пропонував шляхи, нехай поки і фантастичні, зміни людини до кращого.

 
Зараз ви читаєте новину «Помер український письменник-фантаст Ігор Росоховатський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі