вівторок, 20 серпня 2013 10:09

Польське радіо "Eskа Rock" виплатить 50 тисяч злотих за образу українок

Польське радіо "Eskа Rock" виплатить 50 тисяч злотих за образу українок
Фото: mojemedia.pl

Суд Варшави зобов'язав польське радіо "Eskа Rock" виплатити штраф у розмірі 50 тис злотих за поширення образливих і дискримінаційних висловлювань про українок. Про це повідомляє Українське радіо.

Таким чином окружний суд Варшави підтвердив рішення Національної ради з радіо і телебачення Польщі, ухвалене наприкінці липня минулого року.

Раніше повідомлялося, що 12 червня 2012 року двоє польських журналістів в ефірі радіокомпанії Eska Rock образливо пожартували про українських жінок. Програму критикували ЗМІ Польщі та України, також поведінка ведучих обурила представників МЗС обох країн і громадських діячів Польщі. Зокрема, польська Рада етики ЗМІ визнала ці висловлювання "проявом ксенофобії, вражаючої грубості і мовою ненависті".

26 червня стало відомо, що ранкову радіопрограму, в якій працювали ведучі, закрили, а їх звільнили. Зазначимо, що Воєвудський і Фігурський за свій вчинок вибачились, сказавши, що вони висміювали "середнього поляка", а зовсім не українських жінок.

Зараз ви читаєте новину «Польське радіо "Eskа Rock" виплатить 50 тисяч злотих за образу українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути