понеділок, 29 серпня 2011 17:41

Положинський та Ярмола відправлять український гурт у Польщу

 

П'ять лауреатів візьмуть участь у фіналі конкурсу, який відбудеться 16 вересня в Києві в рамках фестивалю UA/PL ALTERNATIVE MUSIC MEETINGS. До складу журі у Києві приєднаються українські музичні критики та експерти, серед яких Сашко Положинський (гурт „Тартак"), Сашко Ярмола („Гайдамаки"), Вадим Куликов. Експерти оберуть одного переможця, який отримає нагороду у вигляді концертного туру Польщею.

До 1 вересня триває ІІ етап Міжнародного конкурсу NEURO MUSIC. Він не має жорстких стилістичних обмежень і відкритий для всіх молодих музикантів, що грають у напрямку, який можна визначити словом "альтернатива" — від авторських обробок фолку до психоделіки, від блюзу до важкого металу. Протягом червня тривав Перший етап конкурсу, під час якого журі, до якого увійшли автори ідеї проекту — вроцлавський клуб Firlej, відібрало двох фіналістів та двадцятку претендентів, з яких ще три гурти власне зараз обираються через online-голосування.

Обрані виконавці, які безпосередньо перейшли до фіналу конкурсу - це „Anniebri" та „BandurbaND" з Харкова. „Anniebri" - молода одеська композиторка та піаністка. Їй подобається експериментувати, легко й невимушено перетворюючи вірші, скажімо, Сержа Гінзбурга, Сергія Жадана, Галини Крук та інших улюблених поетів у ніжні, глибокі, прозорі, а часом — доволі драматичні пісні. Стиль, в якому грають „BandurbaND", важко визначити навіть їм самим. Зараз до складу гурту входять сім українських хлопців та дівчат, що грають на гітарах, балалайці, ударних та, зрозуміло, бандурі.

Заявки надходили з різних регіонів України, від Донецька до Івано-Франківська. Організатори були здивовані кількістю якісних українських проектів — як за ідеями, так і за рівнем виконавської майстерності.

Зараз ви читаєте новину «Положинський та Ярмола відправлять український гурт у Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі