пʼятниця, 15 березня 2013 14:58

"Половина іноземців ціллю візиту в Україну ставлять секс-туризм" - Максим Головін

4 місяці тому в мережу виклали перший відеоролик боротьби із секс-туризмом, як явищем. На відео троє кремезних чоловіків скручують секс-туриста із Туреччини й луплять його по нирках і голові. Займається такими акціями рух "De facto". Про те, для чого одні чоловіки добиваються появи страху перед поїздкою в Україну в інших "чоловіків" розповідає лідер "De facto" Максим Головін.

Автор: Фото Максима Головіна
 

Що це за рух "De facto", чим він займається?

Ми займаємось боротьбою із секс-туризмом. Секс-туризм руйнує гідність і честь країни. Як на мене, це дуже негативне й принизливе явище. Воно нагадує чорний ринок зброї й наркотиків. Нашими жінками просто користуються.

У першому відео ви досить жорстоко б'єте іноземця у квартирі, а пізніше викидаєте його за містом. Чи не боялися, що за це доведеться відповідати перед законом?

Ми були у міліції. Але ж я зараз із Вами по телефону говорю. Органи внутрішніх справ України не могли нам висунути нормальні обвинувачення.

Чому ви це робите не приховуючи своїх імен? Вам не страшно?

Ні, не страшно. Кого боятися? Сутенерів чи кого? Наразі ми відкриті й не приховуємо ні облич, ні імен. Жодна людина чи сутенер, які на секс-туризмі в Україні роблять бізнес і гроші, з проханнями чи погрозами до нас не звертались.

У другому ролику ви шукали іноземців у нічному клубі. Невже в Україні справді такий великий їхній наплив?

Так. Щоб підтвердити свої слова, пропоную Вам із симпатичною подругою зайти у такі нічні клуби. Вам треба взяти блокнот і ручку й лише ставити палички за кожного іноземця, який пропонуватиме їй гроші за секс. Деякі розважальні заклади у Києві стали точками збору "домашніх проституток", які час від часу приходять у такі місця для заробітку грошей. Про такі місця спеціально розповідають на іноземних форумах й іноземці знають, куди їхати.

Автор: Фото Максима Головіна
 

Збираєтеся поширювати свою діяльність на інші міста?

До нас зверталися люди з інших міст, зокрема й зі Львова. Повідомляли, що явище секс-туризму у Львові має певні оберти. Особисто я нечасто буваю у Львові, тому не можу детально про це місто розповісти, але інформація така є. Втім "De facto" — це не бізнес і не політичний проект. Це вираження своєї громадської думки. Поширення — це побудова структури. А воно не потрібно. Навіть нам при спілкуванні іноземці часто пропонували гроші за те, щоб ми їх просто відпустили. Якщо цей процес запускати неконтрольовано, то з'являться якісь хабарі і корупція. Цього не хочеться.

У людей існує стереотип, що багатим людям байдуже на проблеми, що існують у суспільстві. Судячи із ваших відео та фото у соцмережі - ви людина із достатком. Чому Вас зачіпає ця проблема?

У моєму житті не було особистих проблем, пов'язаних із секс-туризмом. Та через свою роботу я досить часто зустрічаюся із іноземцями (Максим працює у автомобільній та готельно-ресторанній сфері — Gazeta.ua). І майже половина з них основною або супутньою ціллю візиту в Україну ставлять секс-туризм. І нашу країну багато хто сприймає як великий дім розпусти. Ті ж самі дівчата ,які займаються проституцією у ескорт-сервісах, масажних салонах, вони ж творять суспільство навколо мене. Вони творять моє оточення. А все ж таки хотілося б жити у більш моральному суспільстві. Можливо ця громадянська позиція — це вияв егоїзму, бо я хочу жити у державі, яка буде кращою ніж вона є зараз, але міняти громадянство я вважаю неприпустимим.

Згадайте хоч одну історію із затриманням секс-туриста. Як це відбувається, як вони реагують?

Спершу вони усі лякаються, намагаються вирватися з машини, не спілкуватися, закривають камеру. Вони ставлять головною своєю задачею втечу. Коли їм не вдається, то дуже часто вони починають вдавати, що не розуміють про що їм говорять. Вони розмовляють російською, але як тільки потрапляють у неприємності, то одразу мову забувають, говорять, що знають лише італійську чи німецьку. Коли ми знаходимо перекладача, то вони вже намагаються запропонувати гроші, або пояснити що у них діти, сім'я, що це їхній перший раз і вони більше ніколи таким займатись не будуть. Вони поводять себе як усі залякані люди — брешуть. Але з часом розказують усе.

У мережі є всього два ваших ролика, але видно, що другий був змонтований із багатьох записів. Скільки усього акцій провели?

У інтернет потрапляє менше 10% зробленого нами. Ми ж не знімальна група й знімаємо не все, що робимо. Не все, що ми робимо можна показувати.

Представники якої національності найчастіше вам попадаються?

Італія і Туреччина.

Дехто критикує Ваші ролики й стверджує, що це майстерна гра. Чи так це?

Якби ми мали якусь комерціалізацію з цього, то можна би було пояснити, а так.... Немає сенсу. Якщо хтось сидить за комп'ютером і думає, що усе в навколишньому світі — це постановка, то це її право. Ті люди, які знають мене, знають людей, які зі мною, які бачили й були на акціях, - вони розуміють як це відбувається. І нас не 5, не 7 і навіть не 10, бо нам треба забезпечити дівчатам безпеку у клубі, на виході, в таксі, коли вони з туристами їдуть. Людей цим займається дуже багато.

Автор: Фото Максима Головіна
 

От коли секс-турист у нічному клубі пропонує дівчині гроші за секс — це також можна віднести до проституції. Проституція у нас заборонена. Ви не пробували звертатися у міліцію?

Безумовно - це проституція. Це можна трактувати як підштовхування до проституції. За це є відповідна стаття. Але довести такий факт міліція просто неспроможна. Крім того, відповідальності клієнта у нас немає. Кримінальну відповідальність несе лише організатор бізнесу — сутенер. Але їх, насправді, не так уже й багато. Більшість дівчат займаються цим особисто. Без будь-якого сутенера, без зайвого прикриття й тому подібного. Тому весь цей процес ніяким чином не карається державою. Ну що таке штраф 51 гривню при вартості години 200 доларів.

У чому причина масового потоку секс-туристів в Україну?

У нас красиві жінки. Часто самі дівчата намагаються таким чином заробити гроші. На її думку цей іноземець приїхав сюди раз, вона йому продалася, вона нікому про це не розкаже, він поїде, і ніхто не буде знати, що вона займалася проституцією. Цим користуються іноземці. Також, до цих пір, існує стереотип 80-х, 90-х років, що цікаво вийти заміж за іноземця, що тоді буде щастя, рай і все таке. Під впливом таких переконань жінки шукають іноземців. Ті ж у свою чергу цим користуються. А потім часто лишають жінок навіть з дітьми. До мене зверталися з такими випадками й просили допомогти. Але чим тут уже допоможеш? Ну і ще одна причина — це ціна. В Україні ціна від 200 гривень за годину. Це зовсім не конкурентні ціни з місцями типу "Вулиці червоних ліхтарів" у Амстердамі.

То можливо проблема не у секс-туристах, а у наших жінках?

Багато що можна звести до простих речей. До прикладу до теорії попиту і пропозиції. Чим більший попит, тим більша пропозиція й навпаки. Тому, якщо ми не можемо, або нам складно впливати на пропозицію цієї послуги, то забираючи якусь долю попиту, можна цей ринок зменшити. А попит ми зменшуємо - когось сьогодні налякавши, іншого покажуть по телевізору, а третій, побачивши це сам, передумає їхати в Україну.

Чи бачите Ви уже якісь позитивні наслідки своєї діяльності?

Позитивні наслідки важко оцінити, бо ми не ведемо статистику скільки приїжджали за секс-послугами місяць тому, а скільки зараз. Та ефект від нашої діяльності є. Зокрема закордонні канали, турецькі канали, CNN, європейські канали, багато преси, інтернет ЗМІ про нас писали. І хтось усе ж таки замислиться чи варто ризикувати.

Чи звертався хтось із іноземців у міліцію після спілкування із Вами?

Мені, принаймні, не відомо про жодне таке звернення. Нас викликали у міліцію лише за фактом появи відео.

Раніше Ви говорили, що маєте велику команду. Можете розповісти як її зібрали?

Це успішні перспективні люди із якими ми перетинаємося у житті: хтось партнер по справах, з кимось разом спортом займаємось, з кимось просто друзі за інтересами. Все просто. Ми ведемо здоровий спосіб життя й отримуємо адреналін не від алкоголю, а від того, що робимо позитивні речі.

А страшно ніколи не було під час таких акцій?

А чого боятися? Той іноземець перебуває у чужій країні. Він один. Поруч 3-4 дужих чоловіків. Дістати ніж? Ну куди він його застосує? Якщо в такій ситуації діставати ніж, то він у нього ж у нозі й опиниться.

Зараз ви читаєте новину «"Половина іноземців ціллю візиту в Україну ставлять секс-туризм" - Максим Головін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути