пʼятниця, 27 вересня 2013 15:47

Письменник Микола Рябчук презентує нову збірку про українське життя

Письменник Микола Рябчук презентує нову збірку про українське життя

Український письменник і публіцист Микола Рябчук презентує свою нову збірку есеїв в книгарні "Є". Подія відбудеться у понеділок - 30 вересня.

До збірки "Попереднє життя" увійшло 197 есеїв, які виходили під рубрикою "Колонка" в "Газеті по-українськи" протягом 2008-2013 років.

"Будьмо відверті: писати колонки в нашу фейлетонну добу може кожен ідіот. Зрештою, майже кожен їх і пише. А декотрі ще й марять, що відкрили секрет писання "під Рябчука". Тим часом жодних секретів тут немає. Щоб писати, як Рябчук, досить бути розумним і дотепним, ерудованим і не дидактичним, змістовно дорослим і стилістично хуліганистим. А також керуватися мораллю і бути сумлінним, але не вважати себе моральним авторитетом і сумлінням нації, бо то вже взагалі. Одне слово, досить бути Рябчуком – усміхненим стоїком у безнадійному світі" - відгукується про нову книгу публіцист Олександр Бойченко.

У передмові до книги автор признається, що за першим дипломом він інженер і навіть пропрацював ним 2 роки.

"Вже в старших класах я знав, що я – письменник, але знав також, що в тій країні, де мені випало народитися, письменники, як і журналісти, – лиш "коліщатка і гвинтики загальнопролетарського механізму". Я не хотів бути ані "гвинтиком", ані "коліщатком", тож подався на політехніку, де ідеологічний маразм видавався слабшим, а всемогутній марксизм-лєнінізм – безсилим перед нарисною геометрією" - пише Микола Рябчук у своїй Передмові до збірки есеїв.

Творча зустріч відбудеться о 18:30 в столичній книгарні "Є" по вулиці Лисенка, 3.

Зараз ви читаєте новину «Письменник Микола Рябчук презентує нову збірку про українське життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі