Ексклюзиви
середа, 19 березня 2014 14:14

Петро Гончар на своїй виставці виставив три чисті полотна
12

Фото: Світлана Корженко

18 березня у столичній галереї "АВС-арт" відкрили виставку художника Петра Гончара "Тополі". Митець показує багато картин із тополями, проект "Я вас люблю" і три чисті полотна.

"Картини для виставки підбирав так, що показати ретроспективу своєю творчості. В результаті вийшла така собі концепція мого бачення цього світу. Спочатку думав представити на виставці лише полотна із тополями. Та передумав, бо маю багато інших цікавих робіт", - розповів Петро Гончар кореспонденту Gazeta.ua.

"Тополі почав малювати наприкінці 80-их. Думаю, це через те, що виріс у селі, де кругом росли тополі. Відтоді намалював їх дуже багато. Тепер вже не роблю цього — вималювався. Замість цього почав виставляти чисті полотна. Вони символізують чистоту, якої хочеться досягнути у малюнку", - додав Петро Гончар.

На виставці він також представив свій проект "Я вас люблю". Це — сім рамок із папірцями, на яких різними почерками написано "Я вас люблю". "Цей проект зробив за півгодини. У ньому хотів показати усе своє життя", - пояснив художник.

"Вперше закохався у 12 років. Тоді полюбив дівчину, яка до наших сусідів приїхала у гості. Одного разу вранці побіг до неї. А її родичі сказали, що вона вже кіньми поїхала на станцію. 10 кілометрів їхав велосипедом, щоб на прощання помахати їй рукою. Після того ще кілька разів її бачив, але кохання вже минуло", - додав Петро Гончар.
На відкриття виставки прийшли художники Іван Марчук та Володимир Гарбуз, меценат Михайло Поживанов та письменниця Марія Гримич.

"Петрові тополі заворожили мене ще у 90-их роках. Коли побачила ці картини, була шокована. Довго не могла сформулювати, що ж воно таке і чому так заворожує. Недавно моя колега із Калмикії вислала мені калмицькі мантри. Їх магія полягає не у самих текстах і словах, а у ритмі. У Петрових тополях теж є цей ритм. Він здатен творити магію", - розповіла Марія Гримич.

Зараз ви читаєте новину «Петро Гончар на своїй виставці виставив три чисті полотна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі