середа, 01 червня 2011 20:18

Пародії на Забужко і Жадана презентували в "Мистецькому Арсеналі"

Пародії на Забужко і Жадана презентували в "Мистецькому Арсеналі"

1 червня у рамках фестивалю "Книжковий Арсенал" Сергій Руденко презентував збірку "Пантеон класиків". До збірки увійшли пародії та епіграми на сучасних письменників: Оксану Забужко, Сергія Жадана, Степана Процюка, Андрія Кокотюхи, Богдана Жолдака та інших. Окрім пародій збірка містить шаржі. Їх намалював київський художник Володимир Гарбуз.

"Усі, про кого я писав епіграми чи пародії, ображаються. Бити не б'ють, але всяке бувало. Не розумію чого, вони ще мені пляшку за це мають ставити. Якщо про них пишуть - значить вони популярні",- говорить Руденко.

Послухати пародії на себе прийшли поети Роман Кухарук, Сергій Пантюк, Олександр Бригінець та Максим Розумний.

"У книжці багато пародій на Юрка Позаяка. Він був моїм викладачем стилістики в університеті, - каже Руденко. - Пам'ятаю, моя перша пародія була на його рядки з вірша "Якщо тебе ненароком. Гепнуло шлакоблоком. Вважай тобі повезло: Останнє в житті западло". На що я написав "Іду з стилістики в кіно, Назустріч Позаяк чвалає, Ну ось - останнє западло, Найбільшого в житті немає!". На першій парі з стилістики я його запитав, чи слова "На каруселі блядь кружляє..." це з його вірша? Він почервонів, але признався. Після того я дуже довго здавав йому екзамен зі стилістики. З Юрком ми потоваришували вже пізніше".

На презентацію зі спізненням приходить співачка Анжеліка Рудницька. Кілька хвилин слухає епіграми Руденка, а потім говорить: "Щось зовсім недитячі вірші ти читаєш в День захисту прав дітей. А коли будуть епіграми на український шоу-бізнес, на друзів з фейсбуку, на політиків?"

"Потрібно не епіграми, а епітафії на українських політиків!" - жартує письменниця Лада Лузіна. Епітафії — надгробні написи або промови, написані з приводу чиєїсь смерті.

Електронну версію "Пантеону класиків" Сергія Руденка можна було купити ще рік тому за 3 гривні 44 копійки в Інтернеті. Паперовий варіант тепер можна придбати за 20 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Пародії на Забужко і Жадана презентували в "Мистецькому Арсеналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі