понеділок, 31 серпня 2015 18:18

Велетенський вишитий рушник з керамічної плитки виклали за п'ять днів
6

Фото: надане Олександром Нікітюком

У Вінниці завершили викладати масштабне панно у вигляді подільського вишиваного рушника біля Центрального парку ім. Горького. Художник Володимир Ходак розповів Gazeta.ua про колоритний арт-об'єкт "Українські візерунки" в рамках проекту VIN ART CITY презентують на день міста, п'ятого вересня.

"Панно площею 72 квадратних метра. Займає стіну довжиною 18 метрів та висотою у чотири метра. Майже тиждень нам знадобився, щоб чітко по схемі викласти орнамент. Виглядає, ніби рушник вишитий "хрестиком". Важливо було не помилитися, бо дуже кидається в очі. Для монтажу закупили три тисячі двісті керамічних плиток" - говорить Володимир Ходак.
Більше двохсот вінничан протягом усього літа розмальовували плитку. Хтось вирізав трафарети, інші фарбували кахлі у білий, жовтий, блакитний, червоний та чорний кольори. Решта малювали по ній візерунки.

"Малювали абсолютно різне. Взяли за основу символи міста і України. Вони є по всьому орнаменту. Є візерунки дітей, квітів, диких і свійських тваринок. Щоб стіна не вигорала, покриємо спеціальним лаком, — додав художник. Ініціював проект художник Олександр Нікітюк. Такого мабуть немає більш ніде. Під час презентації панно усі вінничани зможуть розгледіти орнамент і знайти свій візерунок, який малювали власноруч.

Зараз ви читаєте новину «Велетенський вишитий рушник з керамічної плитки виклали за п'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі