пʼятниця, 25 липня 2014 13:41

Оголошено програму 71-го Венеційського кінофестивалю

Оголошено програму 71-го Венеційського кінофестивалю
Фото: AFP

Дирекція Венеційської бієнале і художній керівник Міжнародної виставки кіномистецтва Альберто Барбера представили офіційну програму 71-го огляду, який пройде з 27 серпня по 6 вересня на острові Лідо.

Всього в конкурсі бере участь 20 фільмів із США, Ірану, Франції, Італії, Туреччини, Японії та Китаю. Кілька фільмів - спільного виробництва. Італія в основному конкурсі представлена ​​відразу трьома картинами - це "Голодні серця" Саверіо Костанзо, "Чорні душі" Франческо Мунц і "Казковий юнак" Маріо Мартоне - про життя італійського поета-романтика Джакомо Леопарді. Фільм про ще одного видатного італійця - режисера, письменника, поета П'єра Паоло Пазоліні - в конкурсі представить американець Абель Феррара.

Відкривати фестиваль 27 серпня буде новий фільм "Бердмен" мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту, заявлений в основному конкурсі. Головні ролі в ньому зіграли Майкл Кітон і Едвард Нортон.

Гостем Лідо стане легендарний Аль Пачіно, який з'явиться відразу в двох картинах – "Манглхорн" Девіда Гордона Гріна (у конкурсі) і "Приниження" Баррі Левінсона (поза конкурсом). Дуплетом виступить і американський актор Ітан Хоук, який зіграв у заявленому в основному конкурсі фільмі на злободенну тему про використання дронів у військових цілях і в стрічці з другого конкурсу "Горизонти" (разом з Мілою Йовович).

Позаконкурсна програма

Справжні кіногранди заявлені поза конкурсом. Ларс фон Трієр повернеться до Венеції через десять років з другим томом "Німфоманки". Італієць Габріеле Сальваторес представить документальний фільм, в якому майстерно змонтовані в "Італію за день" отримані ним від користувачів інтернету зйомки на смартфони. Майстер хоррора Джо Данте представить нову роботу "Моя дівчина – зомбі". Молодий і обласканий критикою представник американського незалежного кіно Джеймс Франко продовжує в новому фільмі "Шум і лють" дослідження сучасних класів Америки.

Короткометражку зняв португальський класик Маноель де Олівьера, який торік відзначив 105-річчя. Емір Кустуріца та ряд лауреатів минулих фестивалів підготували кіноальманах "Розмови з богами", який також буде представлений поза конкурсом. Після тривалої перерви повертається автор культового серіалу "Клан Сопрано" Пітер Богданович з блискучою комедією "Без любові винуватий" з Дженніфер Еністон.

Багато місця в програмах огляду залишено документальному кіно, яке в останні роки повернуло собі гідне місце у вітрині кіномистецтва. Зате майже немає анімації.

Ретроспективна програма

У цьому році продовжується показ відреставрованих історичних шедеврів "Венеціанська класика". У цю ретроспективну програму увійшла відреставрована фондом "Відкритий світ" стрічка 1963 року "Я крокую по Москві" Георгія Данелії. А з нововведень - прем'єра телевізійного серіалу. Для світових оглядів це остання модна тенденція, і Альберто Барбера пояснив її тим, що "телевізійне виробництво останнім часом стало справжньою майданчиком для експериментів і новаторства".

Зараз ви читаєте новину «Оголошено програму 71-го Венеційського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі