понеділок, 18 березня 2013 16:06

Одеський кінофестиваль почнеться панк-концертом Еміра Кустуріци

  Офіційний постер фестивалю 2013-го року
Офіційний постер фестивалю 2013-го року

Сербський режисер Емір Кустуріца - почесний гість ОМКФ-2013. Йому під час Церемонії відкриття фестивалю буде вручено "Золотий Дюк" за вклад у кіномистецтво. Подарунком глядачам ОМКФ і жителям Одеси стане концерт Еміра Кустуріци і його панк-фолк-групи No Smoking Orchestra в день відкриття фестивалю, 12 липня, на Потьомкінських сходах.

Також, за традицією ОМКФ на Потьомкінських сходах відбудеться масштабний кіно-перформанс у супроводі симфонічного оркестру - показ грандіозної кінопоеми "Схід сонця" (1927), знятої класиком німецького кіноекспрессіонізма Фрідріхом Мурнау в Голлівуді. Цей фільм позначив "початок" ери звукового кіно і отримав три статуетки Оскар на першій в історії Церемонії вручення нагород американської Кіноакадемії.

Фільми Міжнародної конкурсної програми 4-го ОМКФ буде оцінювати Міжнародне журі, яке цього року вперше очолить українець - один з найуспішніших кінопродюсерів СНД, президент російського фестивалю "Кінотавр" Олександр Роднянський.

Починаючи з цього року українська національна кінопремія буде вручатися в двох номінаціях: Кращий повнометражний український фільм і Кращий короткометражний український фільм. Відповідно, був збільшений і призовий фонд премії: будуть вручені "Золотий Дюк" за кращий повнометражний український фільм (грошова винагорода в розмірі 50 000 гривень режисерові картини), а також Приз за кращий короткометражний фільм (грошова винагорода в розмірі 10 000 гривень режисерові картини).

Серед перших номінантів Української національної кінопремії ОМКФ-2013: психологічна драма "Деліріум" Ігора Подольчака, "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького, "Дорога" Максима Ксенди та "Уроки української" Руслана Батицького. Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12-го по 20-е липня.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль почнеться панк-концертом Еміра Кустуріци». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі