четвер, 01 березня 2012 16:10

"Обласні театри – величезний тягар" - Гринишин

"Обласні театри – величезний тягар" - Гринишин

Усі обласні театри в Україні треба закрити.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав продюсер і режисер театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв" Мирослав Гринишин.

"Буду перший, хто підпишеться за закриття всіх обласних драматичних театрів. Вони – величезний тягар, який висмоктує гроші з держави й меценатів. До розвитку мистецтва жодного стосунку не мають. По всіх обласних театрах колись утворяться культурні центри з менеджерським штатом у п'ять-сім осіб. Вони запрошуватимуть режисерів, художників, акторів з усієї України та з-за кордону", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішла з життя акторка Людмила Касаткіна

- Як відрізняється сприйняття вистав залежно від регіону?

"Мовна істерія деяких одеситів, миколаївців чи херсонців закінчується на 20-й хвилині вистави. Наприкінці вони деруться на сцену, аби сказати: "Ми не знали, що таке в Україні є". Українці не читають нічого, не їздять по світах, не дивляться вистав. Польські, угорські, німецькі театри не приїжджають сюди, бо оренда залу в Києві дорожча, ніж у Нью- Йорку", - додав Гринишин.

Прочитати інтерв'ю з режисером повністю можна у журналі "Країна" № 8 (111) за 1 березня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Обласні театри – величезний тягар" - Гринишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі