понеділок, 18 червня 2012 10:43

Нова реставрація полотна Караваджо завершена

Автор: Фото: REUTERS
  Картина до реставрації і після неї
Картина до реставрації і після неї
Картина Караваджо "Воскресіння Лазаря" відреставрована вперше за 60 років і виставлена ??в Римі, передає агентство Reuters.

Найімовірніше, Караваджо написав картину на сюжет з Євангелія від Іоанна в 1609 році, за рік до смерті. За легендою, для більшої правдоподібності художник малював Лазаря з ексгумованого тіла.

Як вважають мистецтвознавці, темний фон "Воскресіння Лазаря" свідчить про те, що Караваджо довелося закінчувати картину, замовлену одним із заможних клієнтів, дуже швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідому картину Караваджо знайшли в Італії

Робота фахівців над "Воскресінням Лазаря" тривала майже сім місяців. За словами вчених, найбільш складно виявилося відновити втрачене при найпершій реставрації, яка була проведена в 1670 році. Тоді Андреа Суппа (Andrea Suppa) при очищенні видалив з полотна частину фарби. За це сучасники піддали реставратора жорстокій критиці, і він, згідно з іншою легендою, отримав інфаркт та помер.

Картина буде виставлятися в Римі до 15 червня, а потім повернеться в Мессіну на Сицилії, де була написана і з тих пір зберігалася.

Полотно для "Воскресіння Лазаря" розміром 3,8 на 2,75 метра зшитий з шести частин. Полотно не постраждало в результаті потужного землетрусу в Мессіні в 1908 році, коли в регіоні загинули до 200 тисяч чоловік і кілька тисяч будинків було зруйновано.

Зараз ви читаєте новину «Нова реставрація полотна Караваджо завершена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі