вівторок, 31 січня 2012 09:45

"Не виключаю політичне підгрунтя" — Жулинський про звільнення директорів музеїв

"Не виключаю  політичне підгрунтя" — Жулинський про звільнення директорів музеїв

Із 20 по 27 січня звільнили директорів п'ятьох національних музеїв: Національного музею Тараса Шевченка, Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Національного заповідника "Софія Київська", Національного музею народної архітектури й побуту в Пирогові, директора Національного художнього музею.

Причини кадрових змін міністр культури Михайло Кулиняк обіцяє пояснити під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури назвав причини звільнення директорів столичних музеїв

"Не знаю, чим пояснити такий навальний кадровий переворот. Не виключаю  політичне підгрунтя. Працював із Нельою Куковальською, добре знаю її роботу. Це звільнення мене дуже здивувало. Реальних підстав для нього не бачу. Надзвичайно фаховий спеціаліст, дуже відповідальна людина, налагодила міцні міжнародні контакти. Успішно дбала про збереження території заповідника, слідкувала за законністю будівництва навколо нього. Так само знаю, що хорошим спеціалістом є і Павло Федака. Отримав у спадщину надзвичайно складний організм, але старався працювати ефективно. Добре знаю складність і багатопроблемність музею в Пирогові і я бачу, з якою повагою, з яким уболіванням він намагався розв'язувати ці проблеми. Це людина зі своєю точкою зору, принциповий. Не можу зрозуміти, як можна було звільнити таку людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитра Стуса призначили гендиректором музею Шевченка

Прихід Стуса в музей Шевченка я вітаю. Підтримав рекомендацію, коли міністр радився зі мною щодо цієї посади. Це молодий, активний, енергійний фахівець, має великий досвід роботи в рукописних архівах. Він справиться з цією роботою. Що стосується Києво-Печерської лаври, чув, що начебто там були серйозні претензії від контрольно-ревізійного управління, яке перевіряло фінансову діяльність музею", - зазначив український літературознавець Микола Жулинський.

Зараз ви читаєте новину «"Не виключаю політичне підгрунтя" — Жулинський про звільнення директорів музеїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі