середа, 20 лютого 2013 15:42

Наталка Сняданко порівняла свою нову збірку "Амаркорд" зі знаменитим фільмом Фелліні

 

На полицях книгарень з'явилася нова збірка творів української письменниці і перекладачки Наталки Сняданко "Амаркорд".

Це збірка романів у новій авторській редакціі, а також неопублікований раніше в Україні есей.

"Амаркорд" - один із найзнаменитіших фільмів, знятих італійським режисером Федеріко Фелліні. Картина багато в чому автобіографічна, заснована на спогадах Фелліні про власне дитинство. Місце дії - провінційне італійське містечко. Фільм Фелліні не має чітко вираженого сюжету. Скоріше це калейдоскоп епізодів - часом ліричних, часом комічних, а то й непристойних.

Письменниця вибрала цю назву не випадково. Її збірка - це також калейдоскоп переосмислених автобіографічних історій.

"За умовами цієї серії у видавництві, назва до збірки має бути відомою цитатою. Не обов'язково з літератури, - говорить про нову книгу письменниця Наталка Сняданко. - Вибрала назву "Амаркорд" - бо думаю, що настрій цього фільму мені пасує. У моїй збірці також багато історій з власного дитинства, з повсякденного життя. Це українські історії".

До збірки увійшли - "Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки", "Чебрець у молоці", "Агатангел" (друга назва - "Синдром стерильності"), оповідання "Уривки з ненаписаного сценарію до багатосерійного фільму про кохання".

А також новий есей "Шальки" проти Апокаліпсису". "Раніше цей текст публікувався лише німецькою у одному з часописів. Власне есей - це експериментальна "швейцарська історія". Один серйозний швейцарський журнал вирішив опублікувати есей про Німеччину, але щоб його написав не німець і не швейцарець, а хтось зовні - той, хто орієнтується в цьому. Мені запропонували проїхатися кількома містами Німеччини і написати подорожній есей", - пояснює письменниця.

Зараз ви читаєте новину «Наталка Сняданко порівняла свою нову збірку "Амаркорд" зі знаменитим фільмом Фелліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі