пʼятниця, 03 жовтня 2014 18:55

"Наша Надія" - фільм про Савченко покажуть в 10-ти містах України

"Наша Надія" - фільм про Савченко покажуть в 10-ти містах України

У жовтні одразу в десяти містах України відбудеться показ стрічки "Наша Надежда" режисера Володимира Тихого про Надію Савченко.

Український пілот Надія Савченко вже стала найбільш значущим символом боротьби за свободу України та оборону від зазіхання ворогів. Її історія полону  - найбільш болюча для всіх українців. Трагедія Наді та її сім'ї сприймається дуже близько кожним українцем, адже ті, хто утримують її в полоні, холоднокровно руйнують українські міста та селища, несуть горе та завдають болю майже кожній українській родині.

Документальний фільм "Наша Надежда" - фильм о Савченко покажут в 10-ти городах Украины додає деталей до портрету Надії Савченко, розкриває її характер, зазирає у дитинство - і монументальна постать Героя Нашого Часу набуває вкрай особистих й несподівано тендітних рис. На фоні анексії Криму, бойових дій на Сході, про Надю розповідають її мати та сестра, бійці, що воювали разом з нею, та люди, яким не байдужа її доля.

– Враховуючи все те, що відбувалося навколо нас під час зйомки цього фільму та спираючись на реакцію викликану всеукраїнськими показами проекту "ВАВИЛОН 13", робота над яким продовжується і зараз, наша команда прийняла рішення реалізувати безпрецедентно широку демонстрацію цієї картини саме в кінотеатрах, а не на ТБ-екранах. Ми хочемо поспілкуватися з людьми та представити їм свіжий, незаангажований документальний погляд на події, – розповідає про рішення показати фільм режисер Володимир Тихий.

Фільм розповідає про події, що розпочалися на території нашої країни ще весною, власне, з початку окупації Криму. Режисер фільмував хроніки про схід і про добровольчі батальйони - ще коли Савченко не була головною героїнею. І в процесі роботи з'явилася Надія - як героїня, яка уособлює ідею добровольчих батальйонів та громадської ініціативи.

Розклад показів стрічки "Наша Надія" в містах України:

8.10 – Ужгород, Закарпатський обласний академічний театр ляльок
9.10 – Львів, Кінопалац "Коперник"
10.10 – Вінниця, Кінотеатр "Родіна"
11.10 – Тернопіль, Кінопалац
15.10 – Дніпропетровськ, Кінотеатр "Правда"
17.10 – Чернівці, Будинок Естетики
18.10 – Івано-Франківськ, Кінотеатр "Люм'ер"
18.10 – Одеса, Кінотеатр "U-Cinema"
19.10 – Херсон, Кінотеатр "Ювілейний"
21.10 – Київ, Кинотеатр "Жовтень"

Покази в усіх містах благодійні, вхід за пожертвою. Всі зібрані кошти підуть на допомогу дітям загиблих бійців батальйону Айдар.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Надія" - фільм про Савченко покажуть в 10-ти містах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі