субота, 20 лютого 2016 22:16

Найкращим фільмом на Берлінале визнали документалку про лівійських біженців
4

Майд Мастура
Кадр з фільму "Вогонь в морі"
Тріне Дюрхольм
Мія Хансен-Леве

У Берліні завершився 66-й міжнародний кінофестиваль, що стартував 11 лютого. Головний приз - "Золотого ведмедя" - вручили режисерові Джанфранко Розі за фільм "Вогонь в морі".

Джанфранко Розі вже має декілька престижних нагород, включаючи "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю 2013 роки за стрічку "Священна римська кільцева".

Документальна картина "Вогонь в морі" розповідає про острів Лампедуза біля Сицилії, головним перевалочному пункті лівійських біженців на шляху Європу, який для багатьох з них залишається останньою надією на нове життя

Гран-прі журі отримала картина "Смерть в Сараєво", знята боснійцем Данісом Тановичем. На початку нульових він прославився успішним дебютом "Нічия земля", який отримав відразу декілька важливих кінонагород, включно з "Оскар" за кращий фільм на іноземній мові.

"Срібний ведмідь" за кращу режисуру дістався 35-річній француженці Мії Хансен-Леве, що представила на фестивалі свій фільм "Майбутнє". Головну роль у ньому зіграла Ізабель Юппер.

Найкращим актором був визнаний Мажд Мастура за роль у фільмі Мохамеда Бен Аттіа "Хеді", а кращою актрисою стала Тріна Дірхолм, яка зіграла в картині "Комуна". Приз за кращий сценарій отримав Томаш Василевський за "Сполучені штати любові". Нагороду за видатний внесок в галузі мистецтва вручили китайському режисерові Янг Чао і його кінострічці "Поперечний потік". Премія Альфреда Бауера, якій зазначаються картини, які відкривають нові шляхи в кіномистецтві, дісталася Лаву Діас за фільм "Колискова скорботної таємниці".

У цьому році на "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю претендувало 18 картин. На жаль, в основний конкурс не увійшло жодного російського фільму. Роботи російських режисерів показували в паралельних програмах. Зокрема, в рамках програми Generation 14 plus демонструвалася молодіжна комедія "Ганчірковий союз ", знята сценаристом" Легенди №17 "Михайлом Местецьким. А в рамках програми" Форум "була показана авангардна стрічка режисера-дебютанта Данила Зінченко" Еліксир ". Журі Берлінале цього року очолювала голлівудська актриса Меріл Стріп.

Зараз ви читаєте новину «Найкращим фільмом на Берлінале визнали документалку про лівійських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі