четвер, 19 липня 2012 12:57

На захист Гостиного двору стали берлінські музиканти
5

Фото: Фото: Олександр Заклецький

Ситуація навколо знаменитого і скандального об'єкта архітектури "Гостиний двір" набирає все нових і нових обертів. Вже мало кого дивує, що на захист Гостиного двору, або як його називають самі активісти-захисники "Гостинної республіки", виступають відомі українські артисти, письменники, художники, поети і фотографи.

Але на минулих вихідних стало зрозуміло, що про Гостиний двір знають навіть за кордоном. На захист арт-простору Гостиного двору виступили два берлінських артиста: Сюзанна Беріван і Анджей ДаКоста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як минає день у Вільній республіці в столичному Гостинному дворі

Сюзанну можна сміливо назвати берлінською ЗАЗ - співачка володіє приголомшливим тембром голосу, виконує блюзові і навколоблюзові композиції під акомпанемент гітари та власного голосу (імітація гри на трубі власним вокалом). Крім того, Сюзанна володіє даром зачаровувати всіх слухачів своєю відкритістю і якоюсь внутрішньою правдивістю.

Анджей ДаКоста - німець африканського походження, який приїхав в ранньому дитинстві з Анголи, вихований в Німеччині. Поліглот, знає крім рідної мови лингала також англійську, німецьку, французьку, він так само знає кілька слів українською і російською.

У його музиці зливаються в одному сплаві африканські ритми, соул, рок, реггі та поп біт. Найцікавішою частиною були пісні зіграні Анджей під гітару. Своїм голосом і мелодикою він просто зачарував усіх слухачів, як добрий казкар, який розповідає незнану, дивну і водночас дуже милу казку дітям.

До Києва артистів привіз їх московський продюсер Дмитро Плотко, який так само переживає за долю Гостиного двору. Київськими організаторами виступу стала "Студія 27" і один з організаторів фестивалю "Джаз Коктебель" Андрій Слабінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель прийшла послухати музику з активістами в Гостинному дворі

"Це чудове місце з чудовою енергетикою, акустикою і милими людьми, я так хочу щоб воно збереглося, щоб виступити тут ще", - поділилася своїми почуттями Сюзанна Бервіан.

"Гостиний двір - це ваш дім, я прийшов до вас у гості і відчуваю себе як вдома. Нікому не можна дозволяти виганяти себе з дому, хто б він не був", - пристрасно висловився Анджей ДаКоста.

"Гостиний двір - ідеальне культурний простір в центрі великого міста. До того ж це будівля, яка є частиною історії Києва. Тому ми запросили берлінських музикантів, які відомі в Берліні в тому числі і своїм прогресивним ставленням до архітектури", - прокоментувала подію керівник "Студії 27" Яніна Зінченко.

Зараз ви читаєте новину «На захист Гостиного двору стали берлінські музиканти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі