вівторок, 25 листопада 2014 19:11

На концерті у Києві покажуть гітару Володимира Сосюри

На концерті у Києві покажуть гітару Володимира Сосюри
на фото Вікторія Жадько

У Києві відбудеться концерт "Гітара в Україні: історія виконання", частиною якого стане презентація документів про історію гітарного мистецтва в нашій країні. Програма вечора складатиметься з творів західних та українських композиторів. Об этом сообщает Cultprostir.

"Історія гітари в Україні – відкрита і маловивчена тема, хоча гітарні традиції у нас давні і глибокі. Наше завдання – зберегти і розвинути те, що ми маємо", – вважає Вікторія Жадько, відома українська гітаристка, диригент і педагог. На концерті виступить кілька її учнів.

Концерт буде суміщений з лекцією про історію гітарного мистецтва в Україні, упродовж якої продемонструють експонати Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва. Серед них – нотні записи творів для гітари українських композиторів, а також гітара поета Володимира Сосюри.

Концерт-лекція відбудеться 26 листопада о 17.00 в залі архіву-музею (на території Національного заповідника "Софія Київська"). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На концерті у Києві покажуть гітару Володимира Сосюри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі