четвер, 15 вересня 2016 13:31

На Гогольfest покажуть виставу "Попи, мєнти, бабло, баби"
8

"Ви нам нав'язуєте, що завтра буде погано, і з дому краще не виходити. Не дай Бог, посидиш біля телевізора – так здається, що на вулиці всі помирають, ледве повзуть. Виходиш – а вони якісь живі, ці люди", - звертається засновник Гогольfest Владислав Троїцький до журналістів.

Автор: Сергій Старостенко
 

Від сьогодні до 26 вересня на арт-заводі "Платфора" триває міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Гогольfest. В програмі – понад десять напрямів, серед яких театр, академічна музика, кіно, візуальне мистецтво, танець, цирк, кабаре, перфоманс, література, фешн-арт. Тема цьогорічного фестивалю – Вавилон. В основі - біблійна притча про людей, які прагнули збудувати башту до неба, але перестали розуміти один одного, тому не досягли бажаного. Учасники фестивалю досліджують, як конфлікт людини і Бога відбивається на трагедії суспільства.

Автор: Сергій Старостенко
 

"На фестивалі зніматимемо порчу, при якій почуваємося жертвою. Чекаємо, що влада щось зробить, натомість самі виправдовуємося, що президент, чи мер не той. Так профукуємо життя. На Гогольфесті зібралися люди, які так не хочуть", - додає Влад Троїцький.

Він представить три свої постановки: кінетичну виставу "…але вітер…", для створення якої використовує 50 вентиляторів, цирк-кабаре "Баби-Бабилон" та оперу-цирк "Вавилон". В програмі фестивалю вистава-треш "Попи, мєнти, бабло, баби" українського "Дикого театру" і постановка-медитація "С.У.Д.", подібна звучанням до мантри. В рамках Литовського фокусу на Гогольfest покажуть вистави "Остання стрічка Креппа", "На дні", та інші. Академічну музику послухають у "Бункері".

"Виявилось, кращого звучання інструментальної музики, ніж під землею, ніде не досягти. Знав, що такій музиці важко знайти місце на фестивалі, де голосно і повно інших активностей. Коли знайшов цей бункер, зрозумів: те, що треба. Якщо пустити академічну музику в андеграунд – маємо найкращий ефект", - ділиться директор Фестивалю Максим Демський.

Автор: Сергій Старостенко
 

На атлас-сцені Гогольfest виступлять "Бумбокс", "Один в каное", Оля Пулатова, SunSay. Дітям покажуть литовські та британську виставу. На фестивалі відбудуться київська барахолка "Кураж Базар", книжковий ярмарок, запрацюють фудкорти проекту "Вулична їжа".

Автор: Сергій Старостенко
 

В основні дні 17, 18, 23, 24, 25 вересня квиток коштує 80 грн, в інші дні - 25 грн, а 16 вересня - 150 грн і 120 грн у передпродажу. Квитки на платні події – від 80 до 400 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культурні події об'єднають схід та захід України

Зараз ви читаєте новину «На Гогольfest покажуть виставу "Попи, мєнти, бабло, баби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі