четвер, 01 вересня 2016 17:01

На фестивалі медіамистецтва покажуть документальну анімацію

На фестивалі медіамистецтва покажуть  документальну анімацію

15-18 вересня в київський Малій Опері пройде 11-й Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum.

Цього року особливе місце займає документальна анімація – один з найбільш актуальних напрямків в мультиплікації на сьогоднішній день, який дозволяє створювати незвичні ракурси для соціальних, культурних, історичних тем.

В конкурсній програмі Фестивалю представлені 75 короткометражних анімаційних фільмів з 27 країн. Серед них – призери та учасники міжнародних фестивалів анімації в Ансі, Мельбурні, Оттаві та інших.

Національний конкурс представлений восьмома фільмами молодих українських аніматорів і відомих режисерів, серед яких Сашко Даниленко, Микита Лиськов, Дмитро Бондарчук, Степан Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річний син Кирила Кожум'яки врятує світ

На фестивалі буде представлений фільм "Перелітні птахи" режисерки Дафни Авадіш з Ізраїлю. Також на фестивалі на чолі з режисером Томасом Геннінгом буде присутня творча група авторів анімаційного фільму "Деформація" з Німеччини.

Окрім національної та міжнародної конкурсних програм на фестивалі будуть представлені позаконкурсні роботи, експериментальна анімація та відео-арт, показ програм міжнародних анімаційних фестивалів, а також дитяча програма.

Нагадаємо, в Україні знімуть науково-фантастичний мультфільм "Віктор робот" про дружбу робота та земної дівчинки.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі медіамистецтва покажуть документальну анімацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі