пʼятниця, 17 квітня 2015 18:30

На честь Катерини Білокур стартував всеукраїнський конкурс дитячого малюнка

 

У рамках проекту "Атмосфера Катерини Білокур" оголошено всеукраїнський конкурс дитячого малюнка, переможці якого зможуть навчатися малюванню у найкращих митців.

Катерина Білокур народилася в простій сільській родині і більшу частину життя мріяла про отримання художньої освіти. Але батьки не схвалювали її захоплення живописом і надіям Білокур так і не судилося збутися. На згадку про заповітну мрію видатної художниці пройде всеукраїнський конкурс дитячого малюнка. Діти віком від 7 до 14 років з усіх куточків України зможуть надіслати свої малюнки на тему квітів, які Білокур майстерно зображувала на своїх полотнах.

"В Україні дуже багато надзвичайно обдарованих дітей. Але, на жаль, у багатьох із них немає можливості розвиватися, — переконана організатор проекту Катерина Старунська. — Ми хочемо подарувати юним талантам можливість перейняти досвід кращих українських митців. За результатами конкурсу, троє фіналістів пройдуть навчання за спеціально розробленою освітньою програмою. Протягом двох тижнів вони відвідають курс у викладачів та студентів Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Бойчука, а також освітні програми Національного музею України та PinchukArtCentre. І ми сподіваємося, що для когось із них це може стати трампліном у світ мистецтва".

Умови участі у конкурсі прості: надішліть до 14 травня 2015 року малюнок на тему квітів на адресу: Україна, 01001, м. Київ, Хрещатик, 29/1, офіс 71, або відправте його на електронну пошту [email protected]. Усі роботи будуть оцінені професійним журі, до складу якого увійшли художниця Влада Ралко, скульптор Назар Білик, художник-ілюстратор Владислав Єрко, проректор Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука Ірина Міщенко, завідувачка науково-методичного сектору відділу просвітницької роботи Національного художнього музею України Наталя Шостак та директор будинку-музею Катерини Білокур Ольга Шаповал.

"Такі дитячі конкурси безмежно потрібні. Важливо, щоб талановиті діти відчували себе затребуваними, — говорить член журі, ілюстратор Владислав Єрко. — Катерина Білокур була, беззаперечно, геніальною художницею, проте за життя вона так і не відчула своєї слави. Хочеться, щоб наймолодші художники одразу знали, що вони потрібні суспільству".

Переможців конкурсу буде оголошено 15 травня, на закритті виставки проекту "Атмосфера Катерини Білокур", що проходитиме у ТРЦ "Атмосфера" (Столичне шосе, 103, вхід вільний).

Зараз ви читаєте новину «На честь Катерини Білокур стартував всеукраїнський конкурс дитячого малюнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі