вівторок, 09 квітня 2013 21:54

На Черкащині вірші Шевченка слухають у виконанні українських зірок

На Черкащині вірші Шевченка слухають у виконанні українських зірок
Сергій Проскурня Фото: timer.od.ua

До 200-річчя Тараса Шевченка на Черкащині на місцевому телеканалі "ВІККА" стартував телепроект "Наш Шевченко", де вірші читатимуть земляки поета. Ідея належить відомому режисеру Сергію Проскурні.

"Наш проект можна порівняти з камінчиком, який упав у воду і від нього пішли кола. Так і тут, спочатку поезію Шевченка почали читати жителі Черкас, потім до неї долучаються ті, хто живе в районах Черкащини, а далі – вся Україна. Для мене дуже важливо аби тексти крупним планом у кадрі читали ще й священики, міліціонери, кухарі, пекарі, менеджери, бізнесмени, школярі, пенсіонери. Щоб слова, якими вони будуть з нами спілкуватися через Шевченка, промовляли до нас сьогоднішніх. І дуже доречно було втілити такий телепроект саме у серці Шевченкового краю", – сказав Сергій Проскурня.

Щодня з екрана телевізора після кожного такого виступу зринає фото молодого Кобзаря. Перший виступ з улюбленим уривком з поеми "В казематі" був Проскурні. Після нього поезію Шевченка читали актори Черкаського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка. Хто конкретно декламуватиме вірші поета в наступні вечори, глядач не знає.

"Це може зробити кожен бажаючий, хто любить поезію українського генія і шанує його творчість. В подальших планах записи віршів Кобзаря будуть у Києві, Львові, Одесі, Харкові", - додав режисер.

Сергій Проскурня до телепроекту "Наш Шевченко" долучає українських зірок, які приїздять на гастролі до Черкас. Зокрема Ірина Білик, Віктор Бронюк, учасники гурту "Мандри", "Танок на Майдані Конго" та "ТІК". Телевізійний проект черкащани планують завершення 9 березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині вірші Шевченка слухають у виконанні українських зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі