понеділок, 08 лютого 2016 12:46

На Берлінале представлять 6 українських фільмів

На Берлінале представлять 6 українських фільмів
Фото: germany.travel

На міжнародному кінофестивалі у Берліні, який триватиме з 11 по 21 лютого, представлять 6 українських фільмів.

До офіційної конкурсної програми Generation 14 plus (секція фільмів присвячена дітям та молоді) відібраний український короткометражний ігровий фільм "Без тебе" (Sensiz) Нарімана Алієва. Sensiz - це історія кримськотатарської сім'ї. Головні ролі у стрічці зіграли непрофесійні актори - двоюрідні брати режисера Февзі та Ремзі Білялови. Стрічка відзнята 2015 року у Криму.

На кіноринку відбудеться показ української історичної драми "Гетьман" Валерія Ямбурського.

У паралельній програмі фестивалю Panorama Dokumente відбудеться світова прем'єра документальної стрічки "Маріуполіс" ("Mariupolis") литовського режисера Мантаса Кведаравічюса. Фільм відзнятий у місті Маріуполь протягом весни-осені 2015 року.

На ринку ко-продукції талантів буде презентований незавершений проект "Танк", режисера Максима Ксьонди. Картина розповість про підлітка із неблагополучної сім'ї на прізвисько Малий, який знаходить німецький танк часів Другої світової війни.

У кінотеатрі Babylon відбудеться показ документальної німої стрічки "Одинадцятий" Дзиґи Вертова (1928 рік).

У рамках Берлінського тижня критики відбудеться світова прем'єра драми українського режисера Ігоря Мінаєва "Голубе плаття", яка зроблена спільно із Францією, є оглядом власної творчості Ігоря Мінаєва часів радянської цензури. У стрічку включено три короткометражні роботи режисера 1970-х і 1980-х років.

Зараз ви читаєте новину «На Берлінале представлять 6 українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі