четвер, 30 січня 2014 12:31

На барикадах гріються хімічними грілками та ходять у двох куртках

На барикадах гріються хімічними грілками та ходять у двох куртках
Фото: versii.cv.ua

Щоб не змерзнути, мітингарі, які охороняються барикади у центрі Києва, вдягають по двоє штанів і гріються хімічними грілками. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів львів'янин Володимир Шевчук. Хлопець уже восьмий день чергує на барикадах біля Європейської площі.

"Щоб не змерзнути, одягаю на себе підштаники, двоє штанів, футболку, два светри і дві куртки. У двох куртках ходити важко, але тепло. На ногах обов'язково має бути якісне взуття. Я ношу свою німецькі черевики з натуральним хутром. Купив їх два роки тому за 2 тисячі гривень. Але добре взуття у таких умовах — це не головне. Важливіше, щоб ноги завжди були сухими. Тому кожні 2-3 години міняю шкарпетки і устілки. Щоб було тепліше, використовуємо хімічні грілки", - сказав він.

"Перед використанням грілку треба гарно потрусити, щоб всередину проник кисень. Компоненти грілки вступають в реакції з киснем і виділяють тепло. Вони одноразові, працюють шість годин. Їх можна класти у черевики, рукавиці, кишені і за пояс. Три дні тому хлопці привезли шість ящиків грілок, вчора ще півтори тисячі. Такі грілки — чудова річ. 2004 року під час Помаранчевої революції чергував на вході до наметового містечка. Там би ці штуки не завадили. Мали тоді лише валянки і шкарпетки", - додав Володимир.

Також він розповів, що у сильні  морози на барикадах хлопці чергують по півтори години.

"Якщо гарно вдягнувся, за цей час не змерзнеш, - каже хлопець. - Коли стає холодно, то можна біля бочок погрітися. Але там за кілька хвилин вже повністю просочуєшся димом. Постійно п'ємо гарячий чай і каву. Щогодини випиваю склянку чогось гарячого", - поділився хлопець.

 

Зараз ви читаєте новину «На барикадах гріються хімічними грілками та ходять у двох куртках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути