четвер, 20 лютого 2014 17:29

На барикадах у Києві загинув художник із Вінниччини
5

50-річного Валерія Брезденюка убили в ніч на 20 лютого пострілом у спину. Родом із Жмеринки Вінницької області, чоловік захищав від правоохоронців підступи до Майдану у Києві.

"Це була золота людина з активною життєвою позицією. Раніше працював майстром лісового господарства. Потім організував власний бізнес, мав комп'ютерний клуб. Але головним його захопленням було малювання. Він створював унікальні картини на воді", - розповідають знайомі покійного.

Два роки тому "Газета по-українськи"спілкувалася із художником. Тоді він розповідав про своє захоплення, як вчився писати картина на воді по технології ебра, та про те, що довелося брехати дружині, поки вчився цьому мистецтву.

"По інтернету випадково побачив відеоролик, як це робить майстер. Так захопило видовище, що вирішив спробувати, - розповідав два роки тому Брезденюк. - Щоб придбати фарби та інструменти, спеціально поїхав до Туреччини. Дружині збрехав, що поїхав відпочивати з сином. А сам шукав майстрів. Оббігав там усі магазини, але нічого. Виявилося, що їх можна знайти тільки в Стамбулі. У курортних містечках про ебру деякі навіть і не чули. Малювати не так важко, як навчитися правильно підбирати консистенцію для фарб. Вивчити точні пропорції. А ще, подружитися з водою. Бо, коли в тебе поганий настрій, нічого не виходить ".

Рідні та друзі займаються доставкою тіла на батьківщину. В соціальних мережах всі небайдужі висловлюють співчуття родині. Пишуть: "Героям слава і вони не помирають".

Зараз ви читаєте новину «На барикадах у Києві загинув художник із Вінниччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі