середа, 07 листопада 2012 12:56

На аукціоні в Лондоні представлять українські картини на суму $ 25 мільйонів
5

25 і 28 листопада у Лондоні на аукціоні Мак Дугалл продаватимуть твори українського та російського мистецтва. На торги виставлять близько 400 картин і 100 ікон.

"На цьому аукціоні ми представимо 500 лотів на загальну суму 25 мільйонів доларів. Будуть представлені роботи усіх стилів — від витоків українського і російського мистецтва до авангарду", - розповів директор аукціону Вільям МакДугалл на прес-конференції у столичному готелі "Прем'єр-Палац".

"Минулий аукціон, який відбувся у травні цього року, був для нас найуспішнішим. Всього вторгували близько 12 мільйонів фунтів стерлінгів. Топ-лотом стала картина Кузьми Петрова-Водкіна "Яблука і яйця". Її ми продали за 2 мільйони 318 тисяч фунтів стерлінгів", - додав він.

Топ-лотом майбутнього аукціону стане картину Михайла Ларіонова "Травневий день". Стартова ціна становить 2 млн фунтів стерлінгів. "Цю картину Михайло Ларіном написав 1904 року. Тоді його вигнали із московського художнього училища і він поїхав до своєї бабусі в Тирасполь. Тоді він вперше розслабився і відчув свободу. В цій роботі поєднані багато стилів, які Ларіонов буде використовувати в своїх майбутніх роботах", - розповіла аукціоністка Катерина МакДугалл.

"Ця картина неодмінно може стати прикрасою будь-якого інтер'єру", - додала вона. На аукціоні виставлять картини Івана Айвазовського, Сергія Васильківського, Давида Бурлюка, Генріха Семирадського та Олександра Богомазова.

"Мариніст Іван Айвазовський представлений на аукціоні двома роботами - "Вид Венеції, Сан-Джорджо Маджоре" та "Місячна ніч в Криму". Ціни на ці роботи починаються від 1 мільйона 530 тисяч доларів. Це невисока ціна для робіт цього художника. Торік його картину на турецькому аукціоні продали за мільйонів доларів", - розповіла Катерина.

"Одним із головних творів цих торгів стане картина Генріха Семирадського "Христос серед дітей". ЇЇ показували на посмертній виставці художника 1902 року у Варшаві. Її наші експерти оцінили у 640-690 тисяч доларів. Ця картина стала завершенням "євангельського циклу" в творчості Семирадського", - додала аукціоністка.

На аукціоні планують вторгувати близько 10 мільйонів доларів. "Твори мистецтва — прекрасна інвестиція. Під час кризи ціни на мистецькі речі впали, та падіння не було таким значним, як на нафту чи цінні папери", - сказав Вільям МакДугалл.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні в Лондоні представлять українські картини на суму $ 25 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі