неділя, 07 листопада 2010 15:20

На Арт-Київ приїде патріарх графіті

На Арт-Київ приїде патріарх графіті

9-14 листопада у Мистецькому Арсеналі пройде П'ятий міжнародний арт-ярмарок ART-KYIV contemporary 2010.

8 листопада Мистецький Арсенал презентують кураторам і директорам найповажніших світових галерей.

"Закордоном інколи доводиться пояснювати, що по вулицях України не ходять ведмеді з циганами. Нехай усі занотують, що є така країна на карті, що вона має такий зухвалий проект - будівництво найбільшого в Європі музейного комплексу. Що існує парадокс - сучасне українське мистецтво. На ART-KYIV привеземо музейників з усього світу. Приїдуть куратор Музею Гуггенхайма Валері Хіллінгс, директор Музею прикладного мистецтва у Відні Пітер Нойвер. Також до нас летить куратор Корейської бієналле, 2 куратори з Франції і ще 15 директорів найбільших світових музеїв. Збираємо величезний пул іноземної преси. Всі наші проекти з Українського дому перекочували сюди. Апетит у нас росте. Над цим проектом працюю рік. Відвідую найважливіші світові арт-ярмарки - кожного тижня мене 2 дні немає в Україні", - сказала директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна.

Заболотна зізнається, що у найвідоміших музеях світу особливу увагу звертає на системи клімат-контролю та інші технологічні новинки. Інколи потайки фотографує їх на телефон.

Для арт-ярмарку зібрали роботи із 33 галерей, з них дві третини - українські. Покажуть твори із своїх приватних колекцій Ігор Воронов, Вікторія Тігіпко, Людмила Березницька та інші. Візьмуть участь молоді художники Жанна Кадирова, Гамлєт Зіньковський, Анатолій Бєлов, Володимир Кузнецов, Микита Кадан, Лада Наконечна.

Вперше пройде міжнародний спецпроект, присвячений стріт-арту. Привезуть зірок вуличного мистецтва з усього світу. Гостем фестивалю стане Гаральд Негелі. Зараз йому вже понад 70 років, називають "патріархом вуличного мистецтва", відомий як легендарний "спреєр із Цюріха". За свої роботи на стінах консервативних щвейцарців у 1970-х не раз потрапляв у в'язницю.

Також організатори арт-ярмарку купили права на фільм "Вихід через сувенірну крамницю" найвідомішого у світі графітника Бенксі. З 11 листопада стрічку тричі на день показуватимуть у зоні спецпроектів Мистецького Арсеналу.

Зараз ви читаєте новину «На Арт-Київ приїде патріарх графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі