пʼятниця, 21 вересня 2012 11:31

Молоді режисери замінили шкіру тварин людською
8

Фото: Фото надані групою "Автор Невідомий"

70 соціальних роликів зняли молоді режисери, беручи участь у конкурсі креативної соціальної реклами "Молодія". 25 фіналістів протягом п'яти місяців від травня обирала творча група "Автор Невідомий", яка ініціювала конкурс.

"МолоДія" - проект, що дає можливість молодим кіношникам здобути досвід безпосередньо на знімальному майданчику. Творча група організаторів "Автор Невідомий" знімала позаконкурсне відео, а до зйомок долучалися всі охочі спробувати себе у ролі акторів, режисерів, операторів. Також було проведено ряд майстер-класів із митцями українського кіно, зокрема з Михайлом Іллєнком, Олегом Прімогеновим, Дмитром Лінартовичем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти-кіношники вимагають пар влітку

"Приємно вразила неочікувана тематика, - розповідає режисер творчої групи "Автор Невідомий" 22-річна Наталя Котолюб. - Ми побоювалися, що всі поприсилають фільми про те, як погано бухати й робити аборти. А насправді зачепили теми і мало розкручені. Наприклад, про насильство між дітьми, не над дітьми. Про те як діти лупляться між собою, а батьки цього не помічають. Багато надіслали роликів про вибори. Тому що це особливо актуально зараз. Молодь думає, що ходити на вибори — це настільки неприйнятно і дико, що цим тільки шокуєш всіх навколо. Показали це у ролику як ситуацію ексгібіціоніста: чувак приходить в кафе, знімає плащ, а він там голий. На екрані напис: "Прийди на вибори, шокуй всіх". Був цікавий антишкіряний і антихутряний ролик. Автор показав, як би виглядав світ, якби замість шкіри і м'яса тварин використовували людське: дівчина сідає в машину на розпластаного голого мужика. Або таке: жінка готує їсти, а в раковині у неї сидить дитина мала, і вона її вже миє, готуючись кинути в суп. Анімації дуже багато прислали. Виявилося, що в нас у Луцьку дуже талановиті аніматори. Робили фільми в основному на екологічну тематику і про проблеми бездомних".

Фінальний етап конкурсу, підбиття підсумків і нагородження переможців відбудеться в суботу 22 вересня на Мистецькій платформі по вулиці Михайла Грушевського 4б в Києві.

Приз за кращу режисуру визначає Михайло Ільєнко. Його листа з іменем переможця буде відкрито на великому екрані на церемонії нагородження. Кращого актора обиратиме Олег Прімогенов. Його вердикт учасники також розгорнуть в мережі ввечері. Переможця третьої номінації "Глядацькі симпатії"і четвертої "Найкращий мотиваційний фільм" обирає оргкомітет.

"Між собою цей фінал ми називаємо сонмищем кіношників і творчих гультіпак, - розповідає Наталя Котолюб. - Формуючи програму, ми керувалися виключно побажання людей, які ходили на наші попередні заходи, особливо всі просили чергову акторську імпровізацію Олега Прімогенова. На другому місці серед побажань - веганські пригощання. На одному із тренінгів пригостили - тепер без них жоден кінопоказ і майстер-клас не обходиться!"

У суботу учасників фінального етапу конкурсу "Молодія" запрошують на акторську імпровізацію з Олегом Прімогеновим, майстер-клас з операторської майстерності. Також запланований майстер-клас кліп-мейкера 18-річного Сергія Зейналова "Інгредієнти успішного кліпу", відеотренінг "Як зняти кіно підручними засобами", показ конкурсної і позаконкурсної програми.

Переможці отримають грошову винагороду та можливість подальшого просування робіт.

Зараз ви читаєте новину «Молоді режисери замінили шкіру тварин людською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі