вівторок, 26 липня 2011 14:38

Молоді поетки читали вірші на даху
8

Фото: Фото: Тарас Подолян

25 липня поетеси Катерина Бабкіна та Марія Драгіна на даху шестиповерхового київського бізнес-центру влаштували літературну вечірку. Свої вірші мали читати під супровід спеціально підібраного відео та музики, яку написав їхній знайомий ді-джей Сергій Моргунов.

Поезії читали по черзі. Драгіна російською, Бабкіна – українською. Остання представила тексти зі своєї майбутньої збірки "Гірчиця". Її презентують 2 вересня на поетичному фестивалі "Meridian Czernowitz" у Чернівцях. Передмову написав Юрій Андрухович. Це вже друга збірка авторки, першу "Вогні святого Ельма" вона видала ще у 16-річному віці. А от її подруга Марія Драгіна поки збірок не має. Каже, що ніколи не показувала свої поезії видавцям, бо не мала на меті видання книги.

Виступ відбувався в шатрі, що поставили посеред даху. Всередині розмістили стільці, лави, розкидані різнокольорові крісла-мішки. Для всіх відвідувачів ледь вистачило місця. Їх зібралося більше півсотні. Через технічні проблеми музику вдалося включити десь за півгодини після початку вечора. Але дівчата встигли прочитати під неї кілька віршів. Потім звук знову зник.

"Читала і вірші, і прозу Бабкіної — каже 21-річна Марина Наєнко.- Тож вона сьогодні нічим не здивувала. А от Машу почула вперше, її поезія стала для мене відкриттям. Дуже сильна. Сподобалося, що вірші ніби надірвані, недоговорені. Думаю, такі тексти значно ліпше сприйматимуться на слух, аніж на папері. Було би круто, аби Маша видала аудіозбірку. Я б купила".


Зараз ви читаєте новину «Молоді поетки читали вірші на даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі