вівторок, 08 вересня 2015 15:02

Молдавські аніматори зняли мультик про смерть-невдаху

Молдавські аніматори зняли мультик про смерть-невдаху

- Показуємо нашу смертоньку як величезну невдаху, що вічно потрапляє в халепи, вона і не хоче по суті життя забирати в інших, бо сама дуже життєрадісна - розповідає аніматор з Молдови Євген Ізмайлов.

На Міжнародному фестивалі анімації "Лінолеум", що проходив у Києві 3-6 вересня він єдиний представник своєї країни.

В статуті фестивалю не було передбачено відзначень картин крім переможця, але цьогорічний голова журі Давид Черкаський наполіг відзначити молдавський 3D мультфільм "Джи - нестандартна смерть" дипломом "Спеціальна згадка" .

Картину створив на студії "Símpals" в Кишиневі, режисер Дмитро Волошин. За освітою він програміст, ще п'ять років тому знімав рекламні ролики й відеокліпи. Найвідоміший із них — на пісню "Dragostea din tei" ("Кохання під липою") поп-гурту "O-Zone".

- Зараз ми власники найпопулярнішого в Молдові інтернет-магазину, розробляємо ще багато сайтів, рекламу знімаємо дуже рідко, лише друзям Волошина, - продовжує Ізмайлов, який на "Símpals" працює вже три роки.

- З 18 років захопився комп'ютерною програмою зі створення 3D, аби вдосконалити звання прийшов до Волошина на курси. Зараз вже не вчимо нікого навіть за гроші, не вистачає приміщень в офісі. У нас працює 25 чоловік. "Джи - нестандартна смерть" робили рік, витратили 250 тисяч євро на 5-ти хвилинний фільм. Маємо вже безліч нагород з Німеччини, Австрії, Італії, перед відзнакою в Києві прийшов диплом з фестивалю в Індії. Британці нам замовляли робити для них мультсеріал, але Волошин відмовився. Хоч і в мінус для бізнесу, воліє реалізовувати лише власні ідеї. Хоче показати усьому світу, що і в маленькій Молдові є круті спеціалісти з анімації. Нагадати усім про наші традиції - 1986-го мультик "Гайдук", знятий на студії "Молдова-фільм", став володарем Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю.

Про пригоди нестандартної смерті Джі вже є чотири серії. Ім'я героя походить від циганського слова "джида", що означає життя.

Зараз ви читаєте новину «Молдавські аніматори зняли мультик про смерть-невдаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі