середа, 13 листопада 2013 20:14

Мистецтво без цінників — у Мистецькому Арсеналі відкрився Art Kyiv Conterporary
31

Фото: Фото: Ольга Каменєва

"Все, що ми робимо вже років шість, це бережемо Арсенал від того, щоб тут не відкрили ресторанний комплекс," каже на відкритті Форуму сучасного мистецтва художник Арсен Савадов. "Тут немає цінників, а є діалог із глядачем, є обмін енергією і свободою".

Цього року Art Kyiv Conterporary проходить у форматі арт-проектів. Під склепіннями Арсеналу зібрали 35 проектів від 250 художників з усієї України.

Відкриває виставку "Commedia dell Arte: Арлекін і П'єро в Криму" - фото-проект Арсена Савадова.

"16 людей команди, 3 вантажівки з декораціями, 44 знімальних дні в Криму,100 тисяч доларів і 50 фото. З нами працювали бутафори з Оперного театру," розповідає про знімальний процес арт-директор Савадова Андрій Сметанін. На роботах 130 на 173 сантиметри окрім Арлекіна і П'єро, ще безліч об'єктів: надувні гумові риби, картонні акулячі щелепи, різні предмети побуту. На жодній з робіт немає фото-колажу, всі предмети реальні. На зйомки однієї фотографії Савадов витрачав від 5 до 9 годин. "Арлекін і П'єро це герої Сезанна і Пікассо. Моя подорож у Крим доводить, що вони прекрасно прижились у нас, і говорять вони про те, що буття, свобода, любов — безкінечні."

Темі свободи присвячений і проект художника Віктора Сидоренка "Здача крові". На кількох метрових полотнах митець зображує тіла юних хлопців. "Коли пишу, мені завжди потрібна натура. Для цього триптиха позували студенти технікуму з викладачем. Вони віддають свою кров суспільству — служать в армії, на них сподівається держава, а вони за це нічого не отримують." Метафору крові на полотнах Сидоренка підкреслено червоними тонами.

Окрім живописних робіт Анатолія Криволапа, Тіберія Сільваші, Олександра Ройтбурда, Владислава Шерешевського, на Art Kyiv Contemporary чимало фото та аудіо-візуальних проектів. А галерея "Карась" презентувала понад 60 квадратних метрів малюнків кульковою ручкою — проект "Художники малюють".

Перший в Україні муніципальний центр сучасного мистецтва в Івано-Франківську привіз до Києві проект "Презентація". До нього увійшли 20 робіт художників із Франківська, серед яких картина Юрія Іздрика "Профанфас".

Art Kyiv Contemporary працюватиме до 24 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Мистецтво без цінників — у Мистецькому Арсеналі відкрився Art Kyiv Conterporary». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі