четвер, 21 січня 2016 10:00

Мінкульт готує урочистості до 75-річчя від дня народження Миколайчука

Мінкульт готує урочистості до 75-річчя від дня народження Миколайчука
Фото: obozrevatel.com

Уряд з ініціативи Мінкультури затвердив склад Організаційного комітету та план заходів з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження відомого українського кіноактора, кінорежисера, сценариста Івана Миколайчука.

"15 червня 2016 року легенді українського кінематографу Івану Васильовичу Миколайчуку виповнилося б 75 років, його творчий доробок складає 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та дві режисерські роботи. Івана Миколайчука називали обличчям і душею українського поетичного кіно, аристократом духу і блискучим самородком. В його особі українська нація отримала героя, який пробуджував національний дух українців", - інформує пресс-служба Мінкульту.

Планується проведення урочистого вечора в столиці, організація в українських містах та за кордоном ретроспективних кінопоказів фільмів за участі Миколайчука.

Також планується встановлення пам'ятників у Києві та Чернівцях, найменування однієї з вулиць міста Києва його іменем. Будуть випущені монета та поштова марка спеціально до цієї дати.

На батьківщині відомого українського кіноактора та кінорежисера в с. Чортория Чернівецької області заплановано побудову музейного комплексу, а також здійснення капітального ремонту і технічного переоснащення кінотеатру його імені.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт готує урочистості до 75-річчя від дня народження Миколайчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі