пʼятниця, 02 грудня 2011 19:47

Мати Олеся Ульяненка злягла після інсульту
27

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Учора, 1 грудня, друзі та рідні покійного письменника Олеся Ульяненка зібралися біля його могили на Байковому кладовищі.

Тиждень тому йому встановили тут пам'ятник. Його зробив львівський архітектор Ігор Муринець. Портрет письменника виконав скульптор Володимир Щур, якому належить Проня Прокопівна на Андріївському узвозі й Олени Теліги біля одного з корпусів Політехнічного університету.

Пам'ятник поставили у борг. Зібрали тільки половину від необхідної суми у 8,4 тисяч. Збором коштів займається друг Ульяненка письменник Михайло Бриних.

Поминки письменнику влаштували дві його двоюрідні сестри – Наталія та Таміла з міста Хорол на Полтавщині. Жінки наготували страв і запросили друзів письменника. Мати письменника 71-річна Катерина Василівна не змогла приїхати. 2 тижні тому вона пережила інсульт й не підводиться з ліжка.

"Дуже боялася, що помре й не встигне пам'яник побачити. Але думаю, що виходим її. Найняли їй няньку, а я на вихідних ходжу, бо дві роботи ж, не встигаю так. Катерина Василівна чекає на мене, знає, що чогось добренького принесу поїсти. Думаю, привеземо її влітку, на День народження Олеся, йому 50 виповнилося б", - зазначила сестра письменника Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало відомого українського письменника Олеся Ульяненка

Пом'янути Ульяненка прийшли прозаїк Михайло Бриних з дружиною поетесою Вікторією Стах, письменники Олексій Микитенко та Олександр Сопронюк.

"Пам'ятник якраз такий, що Уляну сподобався б. Скромно, просто. Навіть, не вказано, що він письменник. Несу оце сьогодні калину на могилу йому й думаю, що він би мені на це сказав. "Вітка", ну на чорта вона мені треба", - сто процентів. Бабусею стала, донька онука народила. От Улян сміявся б з цього. Він все до Лесі загравав, а вона відпльовувалася. Частенько на могилу приходимо. Влітку з Поваляєвою і її старшим сином до 5-ї ранку тут з ним просиділи. Він знав, що помре. Не хотів цього. Рано ще йому було", - зазначила Вікторія Стах.

Зараз ви читаєте новину «Мати Олеся Ульяненка злягла після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі