середа, 05 лютого 2014 13:30

Майже 300 млн доларів за день - історичний рекорд лондонських аукціонів

  Топ-лотом торгів став "Натюрморт зі скатертиною в квадратик" (1915) Хуана Гріса
Топ-лотом торгів став "Натюрморт зі скатертиною в квадратик" (1915) Хуана Гріса

Торговий дім Christie's встановив рекорд з виручених грошей в історії лондонських аукціонів. У вівторок відбулися торги з продажу двох колекцій - "Мистецтво імпресіонізму і модернізму" і "Мистецтво сюрреалізму". Загальна виручка склала 288 млн 133 тис 208 доларів.

Як додали мистецтвознавці, "за підсумками аукціону, присвяченого сюрреалізму, безперечним фаворитом виявилася робота Рене Магрітта, за яку боролося 15 колекціонерів. У підсумку вона стала одним із трьох творів художника, що зумів перейти ціновий рубіж в 10 млн доларів".

Всього ж на торгах Christie's з молотка пішло 86% лотів. Топ-лотом торгів став "Натюрморт зі скатертиною в квадратик" Хуана Гріса, який знайшов свого нового власника за рекордні для творів цього художника 56 млн 658 тис 470 доларів. За підсумками торгів 43 роботи пішли з молотка за суми понад 1 млн доларів, одночасно на творіння чотирьох художників: Хуана Гріса, Карло Карра, Шарля Ле Корбюзьє і Доротеї Таннінг були встановлені цінові рекорди.

Зараз ви читаєте новину «Майже 300 млн доларів за день - історичний рекорд лондонських аукціонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі