середа, 02 вересня 2015 13:40

"Люблю хокей, люблю спідвей, але найбільш люблю музей" - рівняни зняли кліп, що популяризує музеї

"Люблю хокей, люблю спідвей, але найбільш люблю музей" - рівняни зняли кліп, що популяризує музеї

Кліп Віктора Булиги та Станіслава Лозовського "Люблю музей" на цьому тижні показуватиметься в рамках міжнародного кінофестивалю у Перволії (Кіпр). А наприкінці місяця стрічку можна буде переглянути на київському ГОГОЛЬFEST 2015, де вона буде представлена у конкурсній програмі короткометражних українських фільмів ГО "СУК".

Це ледь не перший вітчизняний музичний кліп, що популяризує музейну культуру. Ідея зняти таку стрічку виникла у Віктора Булиги ще у 1987 році, коли вони з братом,ще будучи студентами, проходили музейну практику у Ермітажі. Однак втілити її вдалося лише цьогоріч.

Кліп фільмувався у Рівненському обласному краєзнавчому музеї (РОКМ), історико-культурному заповіднику Дубно, музеї історії сільського господарства Волині, Тараканівському (Дубенському) форті, а також Центрі дослідження і відродження Волині (Радивилів).

"Загалом на зйомки пішло три дні. Ми назнімали більше години, з яких в результаті змонтували три з половиною хвилини... Вся робота над стрічкою проходила на ентузіазмі та майже своїм коштом", — згадує Віктор Булига.

Автор пісні, що звучить у кліпі — директор РОКМ Олександр Булига. Виконавці пісні та головних ролей у кліпі — Ніна Ніколаєва та Станіслав Лозовський, що також виступив і режисером. Оператор-постановник – Дмитро Максимчук, а композитор Сергій Зінчук.

Зараз ви читаєте новину «"Люблю хокей, люблю спідвей, але найбільш люблю музей" - рівняни зняли кліп, що популяризує музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі