пʼятниця, 29 серпня 2014 13:55

"Ляпісу Трубецькому" в Петербурзі заборонили співати "Воїнів світла"

"Ляпісу Трубецькому" в Петербурзі заборонили співати "Воїнів світла"

Запланований на вечір 28 серпня концерт гурту в Петербурзі викликав "побоювання" у російської міліції, тож, вони протягом 3 годин перевіряли музикантів на "наявність наркотиків", про що начебто повідомили анонімним дзвінком. Про це пише білоруське видання "Фонтанка".

Звісно, інформація про наркотики не підтвердилася, а від композиції "Воины света" Сергію Михалоку довелося відмовитись.

До Петербурга гурт приїхав після концерту в Києві, де висловлював активну підтримку українцям та гостро висловлювався проти путінської агресії щодо України.

Перевірка на наркотики не єдина, яку "Ляпису Трубецкому" довелося проходити перед концертом. З керівництвом клубу "А2", де відбувався концерт, бесідував співробітник Петроградського УМВС Сулейман Худеєв, відповідальний за громадську безпеку.

Приводом для зустрічі став лист з комітету з питань законності, правопорядку та безпеки Смольного.

"Чиновники висловили занепокоєність через пісню "Воины света". За їхнім уявленням, це гімн "Евромайдану", та гурту наполегливо рекомендовано не виконувати її в Петербурзі", - уточнив представник клубу.

Окрім того, зауважили, що в Смольному побоюються провокаційних промов зі сцени. Начебто лідер гурту Сергій Міхалок навряд обійде політику та може не втриматися від неприємних висловлювань на адресу російського керівництва.

"Ляпис Трубецкой так и не виконав "провокаційну" пісню. Утім, учасники гурту пояснили, що зроблено це було лише через повагу до клубу.

І фанати "Ляписа" заспівали самостійно заборонений хіт під час концерту.

Зараз ви читаєте новину «"Ляпісу Трубецькому" в Петербурзі заборонили співати "Воїнів світла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі