вівторок, 11 вересня 2012 17:01

Львів став першим містом України, в якому презентують унікальну Біблію Далі

Автор: Фото: bibledali.com.ua
 

Вперше в Україні унікальну Біблію із літографіями Сальвадора Далі можна буде побачити на Форумі видавців у Львові, під час презентації 13 вересня о 17:00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких. Наклад Священного Письма, оформленого сюрреалістичними репродукціями, обмежений - в нашій країні світ побачать усього 500 книг.

Унікальний фоліант ручної роботи складається з 900 сторінок, містить текст Старого і Нового заповітів. Літографії Далі віддруковані за допомогою найточніших сучасних технологій перенесення кольорів. Обкладинка створена із натуральної шкіри, вкрита позолотою та інкрустована дорогоцінним камінням: діамант, рубін, аметист, малахіт. Виготовляли цей витвір мистецтва друкарі, палітурники та ювеліри трьох країн: Німеччини, Чехії та Словаччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайдено Біблію віком понад 1500 років

Сальвадор Далі проілюстрував ключові сюжети Біблії ще у 1967 році, загалом вийшло 105 літографій. Спеціальний комплект, оздоблений білою шкірою і прикрашений золотом, прийняв у дар Папа Римський. На початку 90-х Біблію Далі видали в Німеччині. В минулому році вона з'явилась у Чехії, згодом у Словаччині. Наразі примірники цієї Біблії прикрашають бібліотеки президентів та керівників духовенства цих країн, а також Папи Бенедикта XVI.

Презентація української Біблії Далі вперше відбудеться у Львові на Форумі видавців 13 вересня о 17:00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких. Наступна презентація пройде 4 жовтня у Києві у рамках масштабного виставкового проекту, який вперше представить старовинні коштовні видання з приватних зібрань знаних вітчизняних колекціонерів. Близько 30-ти букіністичних шедеврів різних часів на початку жовтня будуть експонуватися у приміщенні Музею "Духовні скарби України". Таким чином, за задумом організаторів, буде візуалізовано неперервність духовних та мистецьких традицій вітчизняного книговидання. Перші екземпляри видання отримають у подарунок провідні музеї України та визнані українські меценати.

Виготовлятиметься кожен колекційний екземпляр Біблії Далі за попереднім замовленням, оформити яке можна через мережу Інтернет - www.bibledali.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Львів став першим містом України, в якому презентують унікальну Біблію Далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі