пʼятниця, 05 липня 2013 18:53

Литовський гурт BIPLAN записав пісню українською мовою

Литовський гурт BIPLAN записав пісню українською мовою
Фото: youtube.com

Литовський гурт BIPLAN заспівав українською. Прем'єра пісні Amore, що є перекладом синглу з останнього литовського альбому, відбулася на концертах в Україні, в теле- і радіоефірах. У Києві не вірять, що фронтмен не говорить українською – так природно все вийшло. Ті, хто чують BIPLAN вперше, говорять, що співає "новий український гурт".

"Співати українською нелегко, але дуже цікаво з кількох причин, - говорить вокаліст гурту Макс Мельман. - Чверть нашої з гітаристом Олегом крові — українська".

Переклала пісню українською поетеса Мідна. Вона поєднала значення слів зі звучанням і римою литовського оригіналу.

"Макс надіслав дослівний переклад Amore російською, який став основою, – говорить Мідна. – У Вільнюсі, гуляючи з BIPLAN містом, ми прочитали вже український текст по російській транскрипції. Записали на телефон вимову і цей запис дійсно став у нагоді. Коли через два тижні хлопці надіслали готову пісню, я приємно здивувалася і пораділа за всіх нас – Максу вдалося, м'яко сказати, все і навіть більше. Amore вийшла легкою, поетичною і дуже українською".

В Литві Amore в оригіналі стала хітом, а кліп на неї переглянуло вже півмільйона людей. Пісня стала саундтреком до фільму "Одинокий Валентин", що номінується на кращий фільм Литви 2013 року.

Відразу після виконання на біс на концерті у Києві Amore українською увійшло до топ українських хіт-парадів. В десятці кращих пісень тижня "На Всі 100" BIPLAN звучить серед українських виконавців. Зараз гурт готується до  виступів – на фестивалях "Мост" в Білорусії і "Нашествие" в Росії на початку липня, і на литовських Galapagai і Karkle у серпні. Можливо, саме у цей час з'явиться кліп на українську Amore, знятий в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Литовський гурт BIPLAN записав пісню українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі