середа, 28 березня 2012 17:14

Лідер гурту "От Вінта" намалював для Капранових скіфів, схожих на себе

Лідер гурту "От Вінта" Юрій Журавель вже намалював першу ілюстрацію до художньої історії України для дорослих в картинках письменників братів Віталія та Дмитра Капранових.

"Перший малюнок вийшов заскладний. Дуже багато часу на нього пішло, три з половиною тижні. Капранових це не влаштовує, бо хочуть до форуму видавців видати цю книжку. Всього біля 40-ка малюнків має бути, то не встигну. Зараз думаю, як їх спростити. Скоріш за все будуть двоколірні без переходів і не з такими складними сюжетами. Почав зі скіфів малювати, бо Капранови сказали: є завдання. Якщо осилиш скіфів, значить і решту подужаєш. Вони — найскладніші", - розповів Журавель.

Автор: Фото: Facebook Юрія Журавля
  Малюнок скіфів був найважчим
Малюнок скіфів був найважчим

Також він зазначив, що обличчя героїв змальовував частково з себе.

"Всі герої, яких я малюю, зазвичай трошки схожі на мене. Сідаю біля дзеркала і корчу морди, або стаю у потрібну позу, дивлюся, як воно має виглядати й малюю. Вони арабського трошки походження були, тому такі чорняві, бородаті. Зображень скіфів мало і багато з них не відповідають дійсності. Вивчав стародавні грецькі фрески, античні скульптури, скіфи самі себе зображували на золотих прикрасах. У багатьох європейських та американських художників вони зображені на конях і зі стременами. Скіфи були вправними наїзниками, але стремені ще не вигадали. Основною їхньою зброєю був лук. Вони просто обхоплювали коня ногами. 40% малюнків, яких я бачив - зі стременами. Скіфи часто робили такий маневр: наступали, а потім різко відступали. Ворог радів і починав наступ. Таким чином заманювали противника в оточення і обстрілювали їх. Мали двоколісні вози, якими ворога власне і оточували. Зараз працюю над реконструкцією цих возів, відновлюю сюжет їхньої боротьби з Персидською імперією", - зазначив музикант і додав, що ідея написати таку книгу йому дуже сподобалась.

"Написав і сам ілюстрував книжку "Мазепа: крок до правди". Але важко шукати матеріал і писати, в цьому я не дуже сильний. Тому ідея чудова. Вчився в радянській школі і історія України була така нудна, що не передати. Тоненька книжечка на 40 сторінок, майже без ілюстрацій, її навіть не хотілося відкривати. А нам зараз треба заохочувати дітей до історії. Той, хто добре знає історію свого народи, не робить помилок у майбутньому", - додав Журавель.

Зараз ви читаєте новину «Лідер гурту "От Вінта" намалював для Капранових скіфів, схожих на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі