вівторок, 31 січня 2017 14:33

Лідер гурту Brutto озвучив вірші Сергія Жадана

 
9 лютого у Київському планетарії відбудеться презентація поетичної аудіокниги Сергія Жадана "Тамплієри". Записи віршів вийдуть на CD-дисках і на вінілових платівках.

Над озвученням протягом чотирьох місяців працювали українські музиканти, актори та письменники. Серед них - Сергій Михалок, Ірена Карпа, Остап Ступка, Олексій Горбунов, Фоззі, Сашко Положинський та Каша Сальцова. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Це аудіовистава, а не просто фонограма з голосами. Усі кошти з продажів перераховуватимемо дітям загиблих українських бійців", - сказав Сергій Жадан.
Письменник офіційно зареєстрував Благодійний фонд для допомоги військовослужбовцям у зоні АТО та жителям Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан поставив Медведчука на місце, назвавши його кума Гітлером

"Уже третій рік, з літа-осені 2014-го, ми з друзями займаємось волонтерською діяльністю. Спочатку збирали кошти й закуповували необхідні речі для військових, їздили до них із виступами. Останнім часом зосередились на підтримці освітніх, культурних і медичних закладів на Донбасі. Хочемо, аби в майбутньому ні в кого не виникали думки про те, що Донбас можна розглядати окремо від решти регіонів. Харківщина – це Україна, Донбас – це Україна. Вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи", – написав Жадан у Facebook.

"Аудіокнига нагадує мені радіопостановки та казки на вінілі, які ми слухали в дитинстві. "Тамплієри" - теж в деякій мірі казка, але доволі сумна. Перед слухачем проносяться міста, поля та фронтові лінії. Змінюються пори року та історичні часи. Це аудіофільм, який треба слухати дуже уважно", – сказав режисер проекту Ярослав Лодигін

У серпні 2016-го Сергій Жадан презентував поетичну збірку "Тамплієри". До неї увійшли 39 віршів. Їх автор написав за минулий рік під час волонтерських подорожей на Донбас. Ілюстрував збірку одеський художник Олександр Ройтбурд. Книга вийшла у чернівецькому видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ.

Лідер гурту Brutto білоруський співак Сергій Михалок поклав на музику вірш з "Тамплієрів" - "Середні віки". Пісню та кліп презентували в листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Лідер гурту Brutto озвучив вірші Сергія Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі