вівторок, 01 березня 2016 11:56

Лауреатом театральної премії стала вистава про тяжкохворого хлопчика

Лауреатом театральної премії стала вистава про тяжкохворого хлопчика
Фото: kurs.if.ua

Церемонія нагородження української театральної премії "Дзеркало сцени" відбулася 29 лютого в Київському театрі оперети.

Найкращим спектаклем став арт-проект "Оскар і Рожева Пані" режисера Ростислава Держипільського та актриси Ірми Вітовської, повідомляє Cultprostir.ua.

"Оскар і Рожева Пані" (Oscar et la dame rose) – це тринадцять щемливих листів безнадійно хворого хлопчика Оскара до Бога. У своїх посланнях приречений малюк благає Всевишнього про милосердя, про радість хоча би в останні дні життя, про гармонію та любов у цілому світі. Посередником поміж Богом та людьми для Оскара стає дивовижна жінка. Колись вона виступала на цирковій арені у ролі боксера, тепер – сестра милосердя. Це і є Рожева Пані.

Цього року номінантами премії також стали проект "Театр переселенця" Георга Жено і Наталії Ворожбит, балет Stabat Mater Дениса Матвієнка і Едварда Клюга та арт-проект "Мистецтво війни" Влада Троїцького і Олексія Ботвінова.

"Дзеркало сцени" – це театральна нагорода, створена критиками і журналістами, яка вручається за успішні недержавні і нерепертуарні постановки.

Зараз ви читаєте новину «Лауреатом театральної премії стала вистава про тяжкохворого хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі