субота, 23 лютого 2013 11:07

Куриленко в сукні з декольте та Маріон Котійяр прикрасили "французький Оскар"
9

Французька акторка Маріон Котійяр
Фото: ФОТО: Reuters
Кевін Костнер із дружиною. Актор отримав "Сезара" за внесок у розвиток кіно
Кевін Костнер із дружиною. Актор отримав "Сезара" за внесок у розвиток кіно
Краща акторка цього року Еммануель Ріва
Маріон Котійяр та режисер Жак Одіар

Фільм австрійця Міхаеля Ханеке "Любов" став найкращим фільмом року за версією Французької кіноакадемії

На церемонії вручення нагород Французької кіноакадемії в п'ятницю "Любов" була удостоєна премії відразу в п'яти номінаціях: кращий фільм, кращий режисер (Ханеке), кращий оригінальний сценарій (Ханеке), кращий актор (Жан-Луї Трентіньян) і найкраща актриса (Еммануель Ріва).

Чотири премії Сезар - за кращу екранізацію, кращу музику, кращий монтаж і кращого актора-дебютанта - дісталися стрічці Жака Одіара "Іржа та кістка".

Фільм Ханеке про любов літньої пари, представлений на минулому фестивалі в Каннах, в цьому році також номінований на Оскар.

На звання "Кращий фільм року" фільм "Любов" претендує з такими картинами як вестерн Квентіна Тарантіно "Джанго вільний", біографічна драма Стівена Спілберга "Лінкольн", драма Кетрін Бігелоу "Мета номер один", фантастична драма Енга Лі "Життя Пі", драматична комедія "Мій хлопець - псих" Девіда О.Расселла, фантастична драма "Звірі дикого півдня" Бена Зайтліна, екранізація однойменного роману Віктора Гюго "Знедолені" (режисер Том Хупер). Фаворитом перегонів вважається політичний трилер Бена Аффлека "Операція" Арго "- він вже зібрав ряд престижних кінонагород, зокрема нагороду Гільдії сценаристів США.

85-я церемонія вручення кінонагород Оскар відбудеться 24 лютого в театрі "Долбі" в Лос-Анджелесі. Ведучими будуть актор Марк Уолберг і плюшевий ведмедик Тед. Вони зіграли друзів у комедії "Третій зайвий".

Зараз ви читаєте новину «Куриленко в сукні з декольте та Маріон Котійяр прикрасили "французький Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі