пʼятниця, 11 грудня 2015 17:41

"Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" - Ярош про вбитого диверсанта

"Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" - Ярош про вбитого диверсанта
Дмитро Ярош

Лідер Правого сектору та позафракційний депутат Дмитро Ярош каже що один раз зустрічав Олега Мужчиля, вбитого під час спецоперації СБУ вчора у Києві. Він сам прийшов в ДУК та запропонував свої послуги і його взяли на службу через те що він місцевий.

Про це позафракційний депутат пише у власному блозі.

Сьогодні СБУ підтвердили що керівником диверсійної групи був 50-річний Олег Мужчиль. Він родом з Донецька. Певний період воював в рядах ДУК ПС. Вийшов з нього 31 серgня.

За словами депутата, Мужчіль прийшов сам на базу 5-го батальйону ДУК ПС торік у серпні. Його одразу відправили на бойове завдання.

"Олегу Мужчилю не довіряв ніколи – на те були свої причини. З ним на війні зіткнувся один раз. Був серпень 2014року, ми тільки вийшли з-під Савур-могили і він з'явився на базі 5-го батальйону ДУК ПС. Сказав, що має бажання долучитися до нашої фронтової діяльності. Мене це зацікавило, бо він був місцевий і люди зі знаннями терену були дуже потрібні. Якраз прийшла розвідувальна інформація, що в районі Оленівки катаються російські "Тигри". Відповідно, було прийняте рішення відправити у цей район нашу ДРГ для влаштування засідки на російських окупантів. Почалася робота: група вийшла, Олег пішов у головному дозорі й десь загубився. Завдання виконане не було. Після цього, разом зі зброєю та ПНБ, які йому були виділені, він зник", - розповідає депутат.

За деякий час Мужчіль знову з'явився в тилу на базі ПС і був залучений до розгортання відділу розвідки.

"Я спостерігав за ним інше: непоборне бажання перевести ДУК ПС з боротьби із зовнішнім ворогом на терористично-диверсійну діяльність проти існуючої влади. Тобто знищити унікальне добровольче загальнонаціональне явище. Окрім того, після поранення, лежачи в лікарні, я почав відстежувати цілеспрямовану роботу, яку він вів по дискредитації керівництва ПС, сіянню розбрату, плетінні інтриг тощо. Ось така правда життя. Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" і "революціонера", - додає Дмитро Ярош.

Нагадаємо, Нагадаємо, вночі 10 грудня спецпризначенці штурмували квартиру житлового будинку на вулиці Лайоша Гавро, 1-а. Внаслідок чого двоє бійців "Альфи" отримали поранення. Стрільця, який відкрив вогонь по силовиках застрелили.

Зараз ви читаєте новину «"Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" - Ярош про вбитого диверсанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути