субота, 12 березня 2016 06:14

Кримський Музей Лесі Українки можуть закрити

Кримський Музей Лесі Українки можуть закрити
Фото: ru.krymr.com

Ялтинський музей Лесі Українки в окупованому Росією Криму може змінити концепцію, формат роботи і припинити своє існування.Таке побоювання висловила засновник музею, професор Острозької академії Світлана Кочерга в коментарі Крим.Реаліі.

"Доля музею Лесі Українки в Ялті - під великим питанням. Мене хвилює, в якому стані буде працювати цей музей і чи залишиться він там, може, залишать там кімнату або щось таке, але самого музею може не стати ... Я допускаю, що музей відновлять, але він буде з іншою концепцією, наприклад, музей російської культури з вкрапленням, як називають, народів Росії. Музей Лесі Українки, яким він був, хоча б на рівні відділення, думаю, що не відкриють", - розповіла Кочерга.

Вона назвала перебільшенням інформацію про нібито обвалення даху музею, проте, підтвердила, що проблеми існують.

"Там, дійсно, була велика тріщина і, мабуть, посипалося каміння. Але музейники нічого не розкажуть, а ось ті люди, які були у нас волонтерами, друзями музею, вони очевидці, вони розповіли, що, дійсно, це сталося. Приміщення, дійсно, потребувало ремонту", - зазначила Кочерга.

За її інформацією, з початку лютого музей був закритий на ремонт, офіційно - до кінця 2017 року.

На сайті музею інформації про реконструкцію немає, телефони для зв'язку недоступні.

Зараз ви читаєте новину «Кримський Музей Лесі Українки можуть закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі