понеділок, 19 вересня 2011 16:01

"Країна стає незалежною, а кіно пропадає" - Остап Ступка

"Країна стає незалежною, а кіно пропадає" - Остап Ступка

Наше кіно, яке знімається сьогодні, важко назвати повноцінним українським кіно, оскільки все робиться у співпраці. Про це в інтерв'ю виданню ForUm заявив відомий український актор театру і кіно Остап Ступка.

"Кіно потрібна підтримка, державна підтримка. На одних спонсорських грошах далеко не заїдеш. Щоб далеко не ходити, давайте подивимося, як йдуть справи у наших сусідів, в Російській Федерації. Там є державна програма, Фонд підтримки кінематографії РФ. Я знаю, що і у нас стали приділяти увагу кінематографу на державному рівні: Кабінет Міністрів України виділив сім мільйонів гривень на створення і розповсюдження національних фільмів. Хтось казав, що буде більше - 150 млн, але і ці сім - вже щось. Принаймні, можна знімати. Так що надія є, і національне українське кіно буде", - підкреслив він.

Ступка зазначив, що для молодого покоління українців "кіно" - це "мильні опери", дешеві детективні серіали, екшени і блокбастери без сюжету і моралі.

"Але зрозумійте, що показують - те й дивляться. Насправді кіно - це дуже цікава субстанція. Для мене кіно завжди буде не "милом", а справді великим і глибоким мистецтвом. Кіно має бути різножанровим. І екшени, і комедії, і музичні, і романтичні фільми хороші по-своєму", - вважає він.

Актор зауважив, що багато вітчизняних фільмів можна назвати національним надбанням: "Зокрема, це картини періоду українського поетичного кіно. Чого тільки варті "Тіні забутих предків". Роботи Юрія Іллєнка, Леоніда Осики, Івана Миколайчука - це історія кіно".

"Те, що знімається сьогодні, важко назвати повноцінним українським кіно, оскільки все робиться у співпраці. Останнім часом це колективна продукція. Сподіваюся, що повернуться часи, коли кіностудія імені Довженка запрацює на повну потужність і стане видавати український якісний продукт. Зараз же не знаю, що відбувається. Парадокс - країна стає незалежною, а кіно пропадає", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Країна стає незалежною, а кіно пропадає" - Остап Ступка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі